Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Αγλαΐα η Ρωμαία

Έκπτωση 15%

Αγία Αγλαΐα η Ρωμαία

ICO-KAR-106-AGL
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Αγλαΐας της Ρωμαίας με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF .

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Αγία Αγλαΐα έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ. και καταγόταν από πλούσια οικογένεια Ρωμαίων ευγενών. Διακρινόταν για τις ελεημοσύνες και την βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Η Αγλαΐα διατηρούσε σχέση με έναν νέο, ονόματι Βονιφάτιος, τον οποίο είχε διορίσει διαχειριστή της περιουσίας της. Ο Βονιφάτιος, όπως και η Αγλαΐα, διακρινόταν για την φιλανθρωπία και την τιμιότητά του. Το ζευγάρι υπέπεσε στο αμάρτημα της ανεξέλεγκτης καλοζωίας και απομακρύνθηκε από τον Θεό.

Οι δύο νέοι εξομολογήθηκαν τις αμαρτίες τους και επέστρεψαν στο δρόμο της αρετής και της αναγέννησης. Ο Βονιφάτιος, ως χριστιανός, υπέστη σκληρά βασανιστήρια και μαρτύρησε για τη πίστη του στην Ταρσό της Κιλικίας. Η Αγία Αγλαΐα πούλησε όλη τη περιουσία της και αφιερώθηκε στο Θεό και στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της στις 19 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.

Μαρτύρων τὴν εὔκλειαν ἰχνηλατήσας θερμῶς, Χριστὸν ὡμολόγησας ἐπὶ ἀπίστων στερρῶς, σοφὲ Βονιφάτιε ὅθεν καθάπερ πλοῦτον ἀδαπάνητον, μάρτυς, δέδωκάς σου τὸ σῶμα τῇ σεμνῇ Ἀγλαΐᾳ ἐξ οὗ τῷ κόσμῳ πηγάζει ῥώσις καὶ ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα