Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος

Έκπτωση 26%

Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος

ICO-KAR-106-THEK
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.
Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1600γρ.

Η Αγία Θέκλα καταγόταν από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας και οι γονείς της ήταν ειδωλολάτρες. Η μεταστροφή της από την ειδωλολατρεία στον χριστιανισμό έγινε, όταν γνώρισε τον Απόστολο Παύλο και άκουσε τα κηρύγματά του στην οικία του Ονησιφόρου. Η μητέρα της και ο ειδωλολάτρης αρραβωνιαστικός της, μόλις πληροφορήθηκαν το γεγονός, κατέδωσαν τον Απόστολο Παύλο στον ηγεμόνα της περιοχής, ο οποίος τον απέλασε.

Η Αγία Θέκλα εγκατέλειψε το πατρικό της και ακολούθησε τον Απόστολο Παύλο στην Αντιόχεια της Πισιδίας και έπειτα στα Μύρα της Λυκίας. Υπέστη πολλά μαρτύρια και γι'αυτό το λόγο ονομάστηκε Πρωτομάρτυρας. Τελικά κατέφυγε στο όρος Καλαμών, όπου εκοιμήθη εν ειρήνη σε ηλικία ενενήντα ετών. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας βρίσκονται στις Μονές Μεγίστης Λαύρας και Διονυσίου Αγίου Όρους, στη Μονή Κύκκου Κύπρου και στον ομώνυμο Ναό Λάρνακος Κύπρου, στη Λαύρα Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως και στο Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη της στις 24 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Τοῦ Παύλου συνέκδημος, ὡς καθαρα τὴν ψυχήν, καὶ πρώταθλος πέφηνας, ἐν γυναιξὶν εὐκλεῶς, Χριστὸν ἀγαπήσασα, σὺ γὰρ τῆς εὐσέβειας, πτερωθεῖσα τῷ πόθῳ, ἤθλησας ὑπὲρ φύσιν, Ἰσαπόστελε Θέκλα διὸ σὲ ὁ Πανοικτίρμων νύμφην ἠγάγετο.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα