Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Κασσιανός ο Ρωμαίος

Έκπτωση 26%

Άγιος Κασσιανός ο Ρωμαίος

ICO-KAR-106-KAS
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Κασσιανού του Ρωμαίου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Κασσιανός γεννήθηκε περίπου το 360 με 365 μ.Χ., από ευσεβείς και επιφανείς γονείς. Σπούδασε φιλοσοφία και αστρονομία και επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο στη μελέτη της Αγίας Γραφής. Ασκήτεψε στα μοναστικά κέντρα της Αιγύπτου και μαθήτευσε κοντά στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Αργότερα μετέβη στη Μασσαλία της Γαλλίας, όπου έκτισε μοναστήρι, στο οποίο έγινε ηγούμενος. Εκοιμήθη εν ειρήνη το 435 μ.Χ.

Ο Άγιος Κασσιανός έγραψε πολλά ασκητικά έργα από τα οποία ξεχωρίζουν ο λόγος «Περί των οκτώ της κακίας λογισμών» και ο λόγος «Περί διακρίσεως». Στον λόγο «Περί των οκτώ της κακίας λογισμών» διδάσκει πως να αποφεύγουμε τους οκτώ λογισμούς της κακίας που είναι η γαστριμαργία, η πορνεία, η φιλαργυρία, η οργή, η λύπη, η ακηδία, η κενοδοξία και η υπερηφάνεια. Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης γράφει: «Ο Άγιος μετέβη σε πολλούς τόπους, συνανεστράφη με αγίους ανθρώπους και συγκέντρωσε στον εαυτό του τόσες αρετές, ώστε έγινε παράδειγμα και τύπος παντός είδους αρετής». Η μόνη ελληνική εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Κασσιανό βρίσκεται στην παλιά Πόλη της Λευκωσίας. Σύμφωνα με τα συναξάρια, ο Άγιος έθεσε θέμα ηγεσίας του Σύμπαντος προτείνοντας την αντικατάσταση του Μεγαλοδύναμου από τον Άγιο Νικόλαο, με συνέπεια η μνήμη του να εορτάζεται κάθε τέσσερα χρόνια, στις 29 Φεβρουαρίου.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.

Τῆς σοφίας τὸν λόγοιν Πάτερ τοὶς ἔργοις σου, ἀσκητικῶς γεωργήσας ὡς οἰκονόμος πιστός, ἀρετῶν μυσταγωγεῖς τὰ κατορθώματα, σὺ γὰρ πράξας εὐσεβῶς, ἐκδιδάσκεις ἀκριβῶς, Κασσιανὲ θεοφόρε, καὶ τῷ Σωτήρι πρεσβεύεις, ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα