Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Μελέτιος ο Νέος

Έκπτωση 26%

Άγιος Μελέτιος ο Νέος

ICO-KAR-106-MEL
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.
Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Όσιος Μελέτιος γεννήθηκε το 1035 μ.Χ. στο χωριό Μουταλάσκη της Καππαδοκίας από ενάρετους γονείς που τον ανέθρεψαν σύμφωνα με τις επιταγές της χριστιανικής πίστης. Είχε μεγάλη αγάπη για την Εκκλησία και την ασκητική ζωή. Ως εκ τούτου, έφυγε από το πατρικό του και μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, στη Θεσσαλονίκη και αργότερα στον Κιθαιρώνα, όπου ανεγείρει Ιερά Μονή.

Ο Όσιος Μελέτιος υπήρξε οπαδός της φιλανθρωπίας και αναμορφωτής του μοναστικού βίου. Στην Αττική ίδρυσε πολλά εκκλησιαστικά μετόχια και ήταν για τους κατοίκους της περιοχής προστάτης και θαυματουργός. Βοηθούσε τους φτωχούς και θεράπευε τους αρρώστους. Το 1105 μ.Χ, σε ηλικία 70 ετών, κοιμήθηκε ειρηνικά, αφήνοντας πίσω του πλούσιο πνευματικό έργο. Η Τίμια Κάρα του Αγίου βρίσκεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή στον Κιθαιρώνα. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 1 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ΄.
Ὡς ἔνσαρκος Ἄγγελος, καὶ ὑπηρέτης Χριστοῦ, ὡς ἔνθεος ἄνθρωπος καὶ ἀσκητῶν καλλονή, Μελέτιε Ὅσιε, χάριτας θεοδότους, ἐκομίσω διώκειν, πνεύματα πονηρίας, καὶ νοσοῦντας ἰᾶσθαι, δι’ ὅ καὶ ἡ σεπτή σου σορὸς βρύει ἰάματα.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα