Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης

Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης

ICO-KAP-BI021-3022
 
Τιμή: 80,00

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ.

Σε Απόθεμα
+

Μεταξοτυπία (εικόνα) του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης σε ξύλο με πραγματικό φύλλο χρυσού.

Διαστάσεις: 30χ22, Βάρος εικόνας: 1kg.

Ο Άγιος Νεκτάριος,κατά κόσμον Αναστάσιος Κεφαλάς,γεννήθηκε στη Σηλυβρία της Θράκης το 1846 μ.Χ. από ευσεβείς χριστιανούς γονείς.Εργάστηκε ως παιδονόμος στο σχολείο του Μετοχίου του Παναγίου Τάφου.Το έτος 1866 μ.Χ. διορίσθηκε δάσκαλος στο Λίθιο της Χίου.Η αγάπη του για τον μοναχικό βίο ήταν μεγάλη και το 1876 μ.Χ. εκάρη μοναχός με το όνομα Λάζαρος.Ένα χρόνο αργότερα χειροτονήθηκε διάκονος στη Χίο με το όνομα Νεκτάριος.

Το 1885 μ.Χ. έλαβε το πτυχίο του από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με έξοδα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Σωφρόνιου.Το επόμενο έτος χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στην Αλεξάνδρεια και αργότερα μητροπολίτης Πενταπόλεως Αιγύπτου.Η ταχεία άνοδός του προκάλεσε το φθόνο πολλών κληρικών του πατριαρχείου,οι οποίοι εισηγήθηκαν στο Σωφρόνιο την απομάκρυνσή του,όπως και έγινε.

Ο Άγιος Νεκτάριος επανήλθε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα το 1889 και το 1904 ίδρυσε στην Αίγινα τη γυναικεία Μονή της Αγίας Τριάδος,όπου επιτέλεσε πολλά θαύματα και έγινε γωστός στο πανελλήνιο.Το 1919 προσβλήθηκε από καρκίνο του προστάτη και απεβίωσε στο Αρεταίειο της Αθήνας στις 8 Νοεμβρίου του 1920.Στις 20 Απριλίου του 1961 μ.Χ. ανακηρύχτηκε Άγιος,με Πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.Η Κάρα και τα περισσότερα Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου φυλάσσονται στη Μονή Αγίας Τριάδος Αιγίνης.Η μνήμη του τιμάται στις 9 Νοεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Σηλυβρίας τὸν γόνον καὶ Αἰγίνης τὸν ἔφορον, τὸν ἐσχάτοις χρόνοις φανέντα ἀρετῆς φίλον γνήσιον, Νεκτάριον τιμήσωμεν πιστοί, ὡς ἔνθεον θεράποντα Χριστοῦ, ἀναβλύζει γὰρ ἰάσεις παντοδαπὰς τοῖς εὐλαβῶς κραυγάζουσι. Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ θαυματώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ πᾶσιν ἰάματα.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα