Αγία Μαρίνα η Μεγαλομάρτυς

Έκπτωση 26%

Αγία Μαρίνα η Μεγαλομάρτυς

ICO-KAR-106-MARIN
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.
Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1600γρ.

Η Αγία Μαρίνα καταγόταν από την Αντιόχεια της Πισιδίας.Μόλις γεννήθηκε έμεινε ορφανή από μητέρα και ο ειδωλολάτρης πατέρας της την έστειλε σε μια γυναίκα για να την θηλάζει.Η Μαρίνα μεγάλωσε σε ένα χριστιανικό περιβάλλον και άκουγε για τα μαρτύρια των χριστιανών από τους ειδωλολάτρες,γεγονός που την συγκινούσε βαθύτατα.Σε ηλικία 15 ετών ομολόγησε τη πίστη της στο Χριστό,με συνέπεια ο πατέρας της να την αποκληρώσει.

Το έτος 270 μ.Χ. έφτασε στην Αντιόχεια ο έπαρχος Ολύβριος,ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε ότι η κόρη του ιερέα των ειδωλολατρών ήταν χριστιανή,διέταξε να συλληφθεί για να την δικάσει.Η Αγία,μπροστά στον έπαρχο,θαρραλέα ομολόγησε ότι είναι χριστιανή και υπέφερε σκληρά βασανιστήρια.Την τελευταία ημέρα του μαρτυρίου της εμφανίστηκε ξανά στον Ολύβριο.Με έκπληξη το πλήθος αντίκρισε μια κοπέλα που δεν είχε ούτε ένα ίχνος βασανισμού,γεγονός που ανάγκασε πολλούς να πιστέψουν στο Χριστό.Ο έπαρχος θορυβήθηκε και διέταξε τελικά τον αποκεφαλισμό της Αγίας.

Η Αγία Μαρίνα είναι πολιούχος της Λέρου και της Ηλιούπολης.Τα λείψανά της φυλάγονται στην Αθήνα και η χείρα της στη Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους.Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη της στις 17 Ιουλίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἀνδρείαν καὶ φρόνησιν, σὺ κεκτημένη σεμνή, ἀνδρείως κατεπάτησας ὄφιν ἀρχέκακον, Μαρίνα πανεύφημε, ἤσχυνας Ὀλυμβρίου τᾶς πικρᾶς τιμωρίας, εὐφρανας Ἀσωμάτων τᾶς χορείας ἀθλοῦσα, διὸ ἀπαύστως πρέσβευε Χριστῷ, εἰς τὸ σωθήναι ἠμᾶς.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα