Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

ICO-KAP-BI018-2015
 
Τιμή: 46,00

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος

Σε Απόθεμα
+

Μεταξοτυπία σε ξύλο, με πραγματικό φύλλο χρυσού.Διαστάσεις : 20χ15

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός γεννήθηκε στο χωριό Μεγάλο Δένδρο της Αιτωλίας το 1714 μ.Χ.Έλαβε ανώτερη μόρφωση στην Αθωνιάδα Ακαδημία και αργότερα δίδαξε στο σχολείο Λομποτινάς Ταξιάρχη.Το 1759 μ.Χ. μετέβη στη Μονή Φιλόθεου,οπού εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε ιερέας.Στο Άγιο όρος ασκήτεψε επί δεκαεπτά συναπτά έτη και έπειτα πήγε στην Κωνσταντινούπολη,όπου έλαβε την ευλογία του πατριάρχη Σεραφείμ Β'.

Ο Άγιος Κοσμάς πραγματοποίησε τέσσερις μεγάλες περιοδείες σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.Όπου πήγαινε πλήθος κόσμου συνέρρεε για να ακούσει τις διδαχές και τις προφητείες του.Ίδρυσε πολλά σχολεία και εκκλησίες και διακρίθηκε για την μεγάλη και εθνοσωτήρια ιεραποστολική του δράση.Οι Τούρκοι έτρεφαν μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπό του,όμως οι Εβραίοι τον μισούσαν θανάσιμα και τελικά κατάφεραν να τον θανατώσουν.Τον διέβαλαν ως υποκινητή επανάστασης,με αποτέλεσμα να συλληφθεί στο χωριό Κολικόντασι του Βερατίου και να κρεμαστεί από δέντρο στις όχθες του ποταμού Άψου.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνώρισε τον Πατροκοσμά ως Άγιο στις 20 Απριλίου 1961 μ.Χ.Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 24 Αυγούστου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α’. Τὸν ταφον σου Σωτὴρ.
Τὸν μέγαν ἀθλητήν, ὀρθοδόξων τὸ κλέος, Χριστοῦ τὸν μιμητὴν καὶ διδάσκαλον θεῖον, Κοσμᾶν τὸν ἰσαπόστολον, Αἰτωλίας ἀγλάϊσμα, τὸν παιδεύσαντα τὸ δοῦλον Γένος ἐνθέως καὶ συντρέξαντα εἰς τὴν ἀνάστασιν τούτου ἐν ὕμνοις τιμήσωμεν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα