Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων

Έκπτωση 26%

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων

ICO-KAR-106-NIK
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.
Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ.

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας το 270 μ.Χ. από πλούσιους αλλά ευσεβείς γονείς.Μοίρασε τα υπάρχοντά του στους φτωχούς,χειροτονήθηκε ιερέας και κατόπιν ανήλθε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Μύρων της Λυκίας.Από την υψηλή του θέση αγωνίστηκε για την διάδοση του χριστιανισμού,γεγονός που εξόργισε τους ειδωλολάτρες,οι οποίοι τον βασάνισαν και τον φυλάκισαν.

Μετά την αποφυλάκισή του,συνέχισε το πνευματικό του έργο και έλαβε μέρος στις εργασίες της Α' Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Μικράς Ασίας,η οποία καταδίκασε τον αρειανισμό.Κοιμήθηκε ειρηνικά το 343 μ.Χ.Ο Άγιος Νικόλαος,ο μυροβλήτης και θαυματουργός,είναι προστάτης των ναυτικών και πολιούχος της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου, του Γαλαξειδίου, της Κοζάνης, του Πολύγυρου, της Σητείας και της Σύρου.Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 6 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιο
Ἦχος δ’.
Κανόνα πίστεως καὶ εἰκόνα πραότητος, ἐγκρατείας Διδάσκαλον, ἀνέδειξέ σε τῇ ποίμνῃ σου, ἡ τῶν πραγμάτων ἀλήθεια· διὰ τοῦτο ἐκτήσω τῇ ταπεινώσει τὰ ὑψηλά, τῇ πτωχείᾳ τὰ πλούσια. Πάτερ Ἱεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα