Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Η εταιρεία

Ο «Αθωνικός» αποτελεί μια από τις παλαιότερες εταιρίες διάθεσης αυθεντικών αγιορείτικων εργοχείρων και προϊόντων με έδρα τη Δάφνη του Αγίου Όρους.

Η ιστορία της εταιρίας μας ξεκινά το 1990, όταν ο πατέρας μας Βασίλειος Καρτσιώτης, άνοιξε το κατάστημα στη Δάφνη με σκοπό τη διάθεση της καθημερινής παραγωγής και δημιουργίας των αγιορειτών μοναχών.

Τα πρώτα προς πώληση προϊόντα που διατίθενται στο κατάστημα είναι μια μικρή ποικιλία αγιορείτικων εργοχείρων από μάλλινα κομποσχοίνια, εικόνες λιθογραφίας και μοσχοθυμίαμα, δημιουργίες μοναχών από Ι. Κελλιά και Ι. Σκήτες του Άθωνα.

Με την πάροδο του χρόνου και με τις ευλογίες των πατέρων και των Ι. Μονών, στο κατάστημα προστίθενται και άλλα προϊόντα, εργόχειρα και χειροτεχνήματα, όπως αγιογραφίες, ξυλόγλυπτα, αντίγραφα Ιερών Κειμηλίων και Εικόνων των Μονών, καθώς και βιβλία από αγιορείτες συγγραφείς.

Στις μέρες μας, με τον κόπο και την προσευχή των μοναχών έχουν αναβιώσει στο Άγιο Όρος παραδοσιακές παραγωγές ιδιαίτερων προϊόντων όπως κρασί, βότανα, σαπούνια, κηραλοιφές, πού όλοι θα ήθελαν να αποκτήσουν, αποφασίσαμε να συγκεράσουμε το παραδοσιακό με το νέο, την υπερχιλιετή Αθωνική χειροτεχνία και παράδοση με τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Έτσι, δημιουργήσαμε το διαδικτυακό τόπο www.athonian.gr, που πέρα από την πληθώρα των πληροφοριών για τον αιώνιο φάρο της Ορθοδοξίας, παρέχει την δυνατότητα στον κάθε επισκέπτη του, όπου και να βρίσκεται, γρήγορα και οικονομικά, να αποκτήσει γνήσια αγιορείτικα προϊόντα - πραγματικές ευλογίες του περιβολιού της Παναγίας.

Ο διαδικτυακός τόπος του «Αθωνικός» αποτελεί ουσιαστικά την ηλεκτρονική πύλη του Αγίου Όρους προς τον υπόλοιπο κόσμο, μεταφέροντας με σεβασμό τον καθημερινό μόχθο των μοναχών σε κάθε γωνιά της γης.

Αστέριος & Πέτρος

Καρτσιώτης