Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Έκπτωση 3%

ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

BOO-IND-0425
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 38,00  
Τιμή: 37,00
Κερδίζετε: 1,00 (3%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη

Εξαντλήθηκε

Συγγραφέας Μακάριος Σιμωνοπετρίτης

Ο λειτουργικός χρόνος είναι κυκλικός –είναι μία τελετουργική επανά­ληψη–, γεγονός που προϋποθέτει όμως ασκητικό αγώνα και προσωπική μυστική ένταση, η οποία καθίσταται μία ατελεύτητη πρόοδος, «ἀρχὴν ἐξ ἀρχῆς μεταλαμβάνουσα». Ο χριστιανικός χρόνος, όπως πραγματικά βιώνεται, θα μπορούσε να αναπαρασταθεί με μία ανέλιξη, η οποία, μολονότι προσεγγίζει στο τέρμα της, εκτείνεται στο άπειρο για να αγκαλιάσει, ωσάν να είναι σφαίρα, ολόκληρο το σύμπαν. Η πορεία αυτή προς συνάντηση «τοῦ ἐγγίζοντος Θεοῦ» είναι μία έκσταση, η οποία, ωστόσο, με την ορμή της αγκαλιάζει τον χρόνο, τον χώρο, ολόκληρο τον κόσμο, για να τους ενώσει στα βάθη της ανθρώπινης καρδιάς. Εκεί συναντά κανείς, σε επίπεδο κοσμο­λογικό, την καθολική διάσταση της προσευχής για τον «όλον Αδάμ», όπως ακούραστα υπογραμμίζει ο όσιος Σωφρόνιος στα κείμενά του. Η εμπειρία αυτή δεν αποτελεί ωστόσο προνόμιο των υψηλότερων μυστικών κατα­στάσεων, αλλά είναι αυτή της «ἐν Χριστῷ ζωῆς», την οποία ζούν όλοι οι πιστοί μέσα στην λειτουργική παράδοση της Εκκλησίας.

Σκοπός της μελέτης αυτής είναι να δείξει ότι η περίοδος της Μ. Τεσσαρα­κοστής φανερώνει κατά ιδιαίτερο τρόπο τον μυσταγωγικό χαρακτήρα του λειτουργικού χρόνου. Ως τροποποίηση της αρχαίας προετοιμασίας των κατη­χου­μένων στην πασχάλια μύηση, θα δούμε ότι όλα τα συστατικά στοιχεία της Μ. Τεσσαρακοστής –τόσο σε επίπεδο υμνογραφικό όσο και σε δομικό– σηματοδοτούνται από την μυσταγωγική και θεανδρική αυτή σφραγίδα.

Σελίδες 712
Διαστάσεις 16 x 24
Μαλακό εξώφυλλο

Το προϊόν παράγεται στην

Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας

ή σε εξάρτημα αυτής

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα

Σχετικά Προϊόντα