Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Αγάθη η Παρθενομάρτυς

Έκπτωση 27%

Αγία Αγάθη η Παρθενομάρτυς

ICO-KAR-1078-AGA
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Αγάθης της Παρθενομάρτυρος παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Η Αγία Αγάθη έζησε και μαρτύρησε την περίοδο που αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Δέκιος. Προερχόταν από πλούσια οικογένεια που είχε ασπαστεί τον ειδωλολατρισμό. Για την καταγωγή της οι απόψεις διίστανται. Καταγόταν από το Παλέρμο ή την Κατάνη της Σικελίας. Η Αγία διακρινόταν για την ομορφιά, το ήθος του χαρακτήρα της και την θερμή πίστη της στο Χριστό. Όταν έμεινε ορφανή σε μικρή ηλικία, διέθεσε όλα τα υπάρχοντά της στους φτωχούς συνανθρώπους της.

Ο ειδωλολάτρης ηγεμόνας Κιντιανός θαύμασε την ομορφιά της και θέλησε να την παντρευτεί. Η Αγάθη αρνήθηκε και ομολόγησε με σθένος τη χριστιανική της πίστη, γεγονός που εξόργισε τον Κιντιανό. Υπέστη φρικτά βασανιστήρια και παρέδωσε τη ψυχή της στο Θεό. Κατά την διάρκεια των βασανιστηρίων της έκοψαν το μαστό. Η Αγία Αγάθη θεωρείται προστάτιδα του μαστού και θεραπεύτρια των παθήσεων αυτού. Η Κάρα της Αγίας βρίσκεται στη Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους. Η μνήμη της τιμάται στις 5 Φεβρουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.

Ῥόδον εὔοσμον τῆς παρθενίας, νύμφη ἄφθορος τοῦ Ζωοδότου, ἀνεδέδειξαι Ἀγαθὴ πανεύφημε· τῶν ἀγαθῶν τὴν πηγὴν γὰρ ποθήσασα, μαρτυρικῶς ἐν τῷ κόσμῳ διέπρεψας· μάρτυς ἔνδοξε, λιταῖς σου θείαις ἀγάθυνον τοὺς πόθῳ μεγαλύνοντας τοὺς ἄθλους σου.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα

Σχετικά Προϊόντα

{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}