Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Αικατερίνη η Μεγαλομάρτυς

Έκπτωση 15%

Αγία Αικατερίνη η Μεγαλομάρτυς

KAR-1064634
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Αικατερίνης με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Αγία Αικατερίνη γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και έζησε στην εποχή που αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Μαξιμιανός. Η Αικατερίνη διακρινόταν για την ομορφιά και την σπάνια σοφία της. Σε μια συζήτηση που είχε με 50 φιλοσόφους της εποχής, κατόρθωσε να τους μεταπείσει να ασπαστούν την χριστιανική πίστη. Μάλιστα, κατάφερε να προσηλυτίσει στον Χριστιανισμό τη σύζυγο του αυτοκράτορα και πολλούς στρατιώτες του.

Μόλις ο Μαξιμιανός πληροφορήθηκε το γεγονός διέταξε τη σύλληψη της Αγίας και την καταδίκη της σε θάνατο. Η Αικατερίνη μαρτύρησε δια αποκεφαλισμού και το λείψανό της μεταφέρθηκε αργότερα στο Σινά, όπου χτίστηκε η ομώνυμη μονή. Θεωρείται προστάτιδα των γεωργών και είναι πολιούχος της Κατερίνης. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας βρίσκονται στη Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της στις 25 Νοεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ'.

Ἡ ἀμνάς σου Ἰησοῦ, κράζει μεγάλη τῇ φωνῇ. Σὲ Νυμφίε μου ποθῶ, καὶ σὲ ζητοῦσα ἀθλῶ, καὶ συσταυροῦμαι καὶ συνθάπτομαι τῷ βαπτισμῷ σου· καὶ πάσχω διὰ σέ, ὡς βασιλεύσω σὺν σοί, καὶ θνήσκω ὑπὲρ σοῦ, ἵνα καὶ ζήσω ἐν σοί· ἀλλ᾽ ὡς θυσίαν ἄμωμον προσδέχου τὴν μετὰ πόθου τυθεῖσάν σοι. Αὐτῆς πρεσβείαις, ὡς ἐλεήμων, σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα