Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Άννα η Θεοπρομήτωρ

Έκπτωση 15%

Αγία Άννα η Θεοπρομήτωρ

ICO-KAR-106-ANNA
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Άννης με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Αγία Άννα, μητέρα της Θεοτόκου, καταγόταν από ιερατική γενιά και σε προχωρημένη ηλικία παντρεύτηκε στην Γαλιλαία τον Άγιο Ιωακείμ. Η Άννα είχε μεγάλη στενοχώρια, γιατί δεν μπορούσε να αποκτήσει ένα παιδί και το γεγονός αυτό την είχε στιγματίσει. Το ανδρόγυνο παρακαλούσε το Θεό με θερμές και ολόψυχες προσευχές να τους χαρίσει ένα παιδί. Οι προσευχές τους εισακούστηκαν και οι ενάρετοι Ιωακείμ και Άννα απέκτησαν ένα χαριτωμένο κοριτσάκι, την Μαριάμ, την Παναγία και Μητέρα του Ιησού Χριστού.

Η Αγία Άννα αφού γέννησε την Θεοτόκο Μαρία, την αφιέρωσε στο Ναό και πέρασε την υπόλοιπη ζωή της με νηστείες, προσευχές και ελεημοσύνες προς τους πένητες. Σύμφωνα με την παράδοση, η Θεοπρομήτωρ Άννα παρέδωσε την ψυχή της στα χέρια του Θεού σε ηλικία 69 ετών. Λείψανα της Αγίας Άννας υπάρχουν στην αγιορείτικη σκήτη της Αγίας Άννας (Μονή Μεγίστης Λαύρας), στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας Κατερίνης, καθώς και σε πολλά ιερά προσκυνήματα του κόσμου. Η Σύλληψη της Αγίας Άννης τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 9 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’.

Σήμερον τῆς ἀτεκνίας δεσμὰ διαλύονται· τοῦ Ἰωακεὶμ γὰρ καὶ τῆς Ἄννης εἰσακούων Θεός, παρ᾽ ἐλπίδα τεκεῖν αὐτοὺς σαφῶς, ὑπισχνεῖται θεόπαιδα· ἐξ ἧς αὐτὸς ἐτέχθη ὁ ἀπερίγραπτος, βροτὸς γεγονώς, δι᾽ Ἀγγέλου κελεύσας βοῆσαι αὐτῇ· Χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα