Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Ασπασία η Παρθενομάρτυς

Έκπτωση 15%

Αγία Ασπασία η Παρθενομάρτυς

KAR-1069404
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Ασπασίας της Παρθενομάρτυρος με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Αγία Ασπασία υπήρξε μία από τις σαράντα παρθένες και ασκήτριες που καταδικάστηκαν σε θάνατο μαζί με τον διδάσκαλό τους Αμμούν, λόγω της χριστιανικής τους πίστης. Ο Αμμούν συνελήφθη με τις μαθήτριές του από τον ειδωλολάτρη άρχοντα της Αδριανούπολης Βάβδο, ο οποίος εν μέσω φρικτών βασανιστηρίων, τους παρέπεμψε τελικά στον ηγεμόνα της περιοχής Λικίνιο. Η Αγία Ασπασία μαζί με τον δάσκαλό της και τις υπόλοιπες ασκήτριες ομολόγησαν την πίστη τους στο Θεό, με συνέπεια ο Λικίνιος να διατάξει τον θάνατό τους.

Ο Αμμούν και οχτώ από τις μαθήτριές του αποκεφαλίστηκαν, δέκα ρίχτηκαν στην πυρά, δέκα θανατώθηκαν με ξίφος στο στόμα και την καρδιά, έξι εξαναγκάστηκαν να καταπιούν πυρακτωμένους βώλους και οι υπόλοιπες έξι μαχαιρώθηκαν. Η μνήμη των σαράντα παρθένων και του Αμμούν τιμάται από την Ορθόδοξη χριστιανική Εκκλησία στις 1 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἀθλητῶν αἱ χορείαι, δεῦτε συνδράμετε καὶ τεσσαράκοντα κόρας μετὰ Ἀμμοὺν εὐσεβοῦς μεγαλύνατε, λαμπρῶς πανηγυρίζουσι ὅτι ἐνήθλησαν στερρῶς τῇ ἀσκήσει ἐν Χριστῷ, ῥωσθεῖσαι καὶ λαμπρυνθῆσαι πρεσβεύουσαι τῷ Κυρίῳ, ἐλεηθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα