Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Ελέσα η Οσιομάρτυς

Έκπτωση 27%

Αγία Ελέσα η Οσιομάρτυς

KAR-10787246
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Ελέσας παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Η Αγία Ελέσα καταγόταν από την Πελοπόννησο. Ήταν κόρη της Ευγενίας, μιας θεοσεβούμενης χριστιανής και του Ελλάδιου, ενός πλούσιου Έλληνα ειδωλολάτρη. Η μητέρα της την ανέθρεψε σύμφωνα με τις επιταγές του χριστιανισμού. Σε ηλικία 14 ετών έμεινε ορφανή από μητέρα και επιδόθηκε σε αμέτρητες ευεργεσίες προς στους φτωχούς.

Όταν ο πατέρας της αποφάσισε να την παντρέψει με έναν ειδωλολάτρη, η Ελέσα αρνήθηκε και διέφυγε στα Κύθηρα, αφού πρώτα μοίρασε όλα τα υπάρχοντά της στους πένητες. Μόλις ο Ελλάδιος πληροφορήθηκε το γεγονός αυτό, ταξίδεψε στα Κύθηρα για να την βρει και να την μεταπείσει. Η Αγία αρνήθηκε να επιστρέψει στο πατρικό της, με συνέπεια ο πατέρας της να την βασανίσει με φρικτό τρόπο και τελικά να την αποκεφαλίσει την 1η Αυγούστου του 375 μ.Χ.

Η Αγία Ελέσα θεωρείται προστάτης των Κυθήρων. Η μνήμη της τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 1 Αυγούστου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.

Γόνος ἅγιος, Πελοποννήσου, γέρας ἔνθεον, νήσου Κυθήρων, ἀνεδείχθης, Ἐλέσα πανεύφημε, ὑπὲρ Χριστοῦ γὰρ νομίμως ἀθλήσασα, χειρὶ πατρῷα ἐτμήθης τὴν κάραν σου, Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα