Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Ερμιόνη η Παρθενομάρτυς

Έκπτωση 15%

Αγία Ερμιόνη η Παρθενομάρτυς

KAR-1064751
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία της Αγίας Ερμιόνης με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Αγία Ερμιόνη έζησε στην Έφεσο, κατά την Ρωμαϊκή περίοδο, την εποχή που αυτοκράτορας ήταν ο Τραϊανός. Ήταν μία από τις τέσσερις κόρες του Διακόνου και Αποστόλου Φιλίππου. Η Αγία διακρίθηκε για το προφητικό της χάρισμα, την πίστη της στον Ιησού Χριστό και την αγάπη της προς τον συνάνθρωπο. Επειδή κατείχε την ιατρική τέχνη, θεράπευε τους πιστούς. Όταν την κάλεσε ο Τραϊανός, η Ερμιόνη του είπε ότι θα χάσει τον αυτοκρατορικό θώκο από το γαμπρό του, Ανδριανό. Αμέσως ο αυτοκράτορας διέταξε να την βασανίσουν και να την θανατώσουν. Σώθηκε όμως, χάρη στην ακλόνητη πίστη της και έζησε ειρηνικά, έως ότου εκοιμήθη το έτος 117 μ.Χ. Η μνήμη της τιμάται από την Εκκλησία στις 4 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Χωρεῖς πρὸς αὐτοὺς οὐρανοὺς Ἑρμιόνη,
Ἑρμαῖον εὑρηκυῖα τὴν σωτηρίαν.

Ἀπολυτίκιον.

Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.

Παρθένος ἀκήρατος, διατελοῦσα σεμνή, τῷ Λόγῳ νενύμφευσαι, τῷ ἐκ Παρθένου Ἀγνῆς, σαρκὶ ὁμιλήσαντι· ὅθεν τὴν σοὶ δοθεῖσαν, θεοπάροχον χάριν, ἄθλοις τῆς εὐσεβείας, τοῖς ἐν πλάνῃ ἐκφαίνεις· διό σε Ἑρμιόνη, ὁ Χριστὸς ἐδόξασε.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα