Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς

Έκπτωση 27%

Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς

KAR-10784917
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Ευγενίας παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Η Αγία Ευγενία έζησε στο δεύτερο μισό του 3ου αιώνα μ.Χ. Καταγόταν από τη Ρώμη και γονείς της ήταν η Κλαυδία και ο Φίλιππος. Λόγω της δουλειάς του πατέρα της, μεταφέρθηκαν οικογενειακώς στην Αλεξάνδρεια, όπου εκεί σπούδασε και μορφώθηκε. Μετά τις σπουδές της, διαβάζοντας τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου, εντυπωσιάστηκε πολύ και αποφάσισε να γίνει χριστιανή. Αρνούμενη να παντρευτεί, ντύθηκε ανδρικά και κατέφυγε σε μοναστήρι. Εκεί ονομάσθηκε Ευγενία, κατηχήθηκε και βαπτίστηκε χριστιανή.

Μετά από πολλά χρόνια, επέστρεψε στο σπιτικό της και οι γονείς της, την υποδέχτηκαν με δάκρυα χαράς. Η οικογένειά της ασπάστηκε την πίστη του Ιησού Χριστού, με αποτέλεσμα ο πατέρας της να θανατωθεί από τους ειδωλολάτρες. Η Αγία, διωκόμενη για την πίστη της, αποκεφαλίσθηκε από τους ειδωλολάτρες στη Ρώμη. Με αυτόν τον μαρτυρικό τρόπο, παρέδωσε την ψυχή της στο Θεό. Η μνήμη της τιμάται από την Εκκλησία στις 24 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.

Θείου Πνεύματος τῇ ὑμνωδίᾳ, φῶς προσέλαβες θεογνωσίας, Εὐγενία Χριστοῦ καλλιπάρθενε καὶ ἐν ὁσίων χορείᾳ ἐκλάμψασα, ἀθλητικῶς τὸν ἐχθρὸν ἐθριάμβευσας. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε δωρίσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα