Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Φωτεινή η Σαμαρείτιδα

Έκπτωση 15%

Αγία Φωτεινή η Σαμαρείτιδα

ICO-KAR-106-FOT
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Φωτεινής με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Αγία Φωτεινή γεννήθηκε και έζησε στην πόλη Συχάρ της Παλαιστίνης τον 1ο αιώνα μ.Χ. Η Φωτεινή ζούσε αμαρτωλή και έκλυτη ζωή, γεγονός που την είχε στιγματίσει. Σε μια από τις περιοδείες του στη Σαμάρεια, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός σταμάτησε στο ξακουστό πηγάδι του Ιακώβ για να ξεδιψάσει. Τότε εμφανίστηκε η Αγία και ο Χριστός της ζήτησε να του δώσει λίγο νερό. Εκείνη έμεινε έκπληκτη από το γεγονός ότι ένας Ιουδαίος καταδεχόταν να συνομιλήσει με μία Σαμαρείτιδα. Ο Κύριος της αποκάλυψε τον βίο της και της είπε ότι είναι ο αληθινός Μεσσίας.

Η Φωτεινή εγκατέλειψε την αμαρτωλή ζωή, εντάχθηκε στην χριστιανική Εκκλησία και ζήτησε από τους Αποστόλους να εργαστεί ιεραποστολικά. Μαζί με τις αδερφές της και τα παιδιά της, πήγε σε πολλά μέρη για να κηρύξει τον Λόγο του Χριστού, φθάνοντας μέχρι τη Ρώμη. Την εποχή εκείνη αυτοκράτορας ήταν ο παράφρων Νέρωνας, ο οποίος είχε ξεκινήσει τον πρώτο διωγμό των χριστιανών. Στην Καρθαγένη της Αφρικής, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Ρώμη. Μπροστά στον αυτοκράτορα ομολόγησε την πίστη της, με αποτέλεσμα να υποστεί φρικτά βασανιστήρια και να θανατωθεί μαζί με τους συγγενείς της.

Η Κάρα της Αγίας βρίσκεται στην Ιερά Μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους. Η Εκκλησία τιμά την μνήμη της στις 26 Φεβρουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Τὴν πηγὴν δεξαμενὴ τῆς σοφίας καὶ χάριτος, ἐκ χειλέων Κυρίου Φωτεινὴ Ἰσαπόστολε, νομίμως ἠγωνίσω πανοικεῖ, καὶ νέμεις φωτισμὸν παρὰ Θεοῦ, τοὶς προστρέχουσι τὴ σκέπη σου τὴ σεπτή, καὶ εὐλαβῶς βοώσί σου. Δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ χορηγούντι διὰ σοῦ, χάριν ἠμὶν καὶ ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα