Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Γλυκερία η Μεγαλομάρτυς

Έκπτωση 27%

Αγία Γλυκερία η Μεγαλομάρτυς

KAR-10784763
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Γλυκερίας της Μεγαλομάρτυρος παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Η Αγία Γλυκερία γεννήθηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ. στην Τραϊανούπολη επί βασιλείας του Αντωνίνου του Ευσεβούς. Υπήρξε θυγατέρα του Μακάριου, ενός υψη­λόβαθμου Ρωμαίου αξιωματικού. Από πολύ μικρή ασπάστηκε τη χριστιανική πίστη και ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα. Η φήμη της εξαπλώθηκε, με αποτέλεσμα ο διοικητής Σαβίνος να την καλέσει να παρουσιαστεί μπροστά του. Η Αγία τότε, ομολόγησε την πίστη της στο Θεό και κατέστρεψε ένα ειδωλολατρικό άγαλμα. Οι ειδωλολάτρες εξοργίστηκαν και την οδήγησαν σε ανηλεή βασανιστήρια και σε φυλάκιση που κράτησε για πολλές ημέρες. Η Γλυκερία δεν πτοήθηκε από το βασανισμό της και με οδηγό τη πίστη της εμφανίστηκε ξανά, σε άριστη κατάσταση, μπροστά στον Σαβίνο, ο οποίος έμεινε έκπληκτος.

Αργότερα παρουσιάσθηκε ξανά στο δικαστήριο και ο δικαστής έδωσε εντολή να την βασανίσουν εκ νέου. Άγγελος Κυρίου βοήθησε την Αγία να μην πάθει τίποτα. Βλέποντας αυτά τα θεϊκά σημάδια ο δεσμοφύλακας της Λαοδίκιος ασπάστηκε τον χριστιανισμό. Τελικά, η Γλυκερία ρίχτηκε στα λιοντάρια και παρέδωσε τη ψυχή της στο Θεό. Το ιερό λείψανό της παρέλαβε ο Επίσκοπος της Ηρακλείας Δομίτιος και το τοποθέτησε σε ευπρεπή τόπο κοντά στην πόλη, όπου αργότερα κτίστηκε μεγαλοπρεπής ναός. Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της στις 13 Μαΐου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.

Τὴν καλλιπάρθενον, Χριστοῦ τιμήσωμεν, τὴν ἀριστεύσασαν πόνοις ἀθλήσεως, καὶ ἀσθενείᾳ τῆς σαρκός, τὸν ὄφιν καταβαλοῦσαν· πόθω γὰρ τοῦ Κτίσαντος, τῶν βασάνων τὴν ἔφοδον, παρ’ οὐδὲν ἡγήσατο, καὶ θεόθεν δεδόξασται· πρὸς ἣν ἀναβοήσωμεν πάντες, χαίροις θεόφρον Γλυκερία.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα