Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Ιφιγένεια η Παρθενομάρτυς

Έκπτωση 27%

Αγία Ιφιγένεια η Παρθενομάρτυς

KAR-10787080
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Ιφιγένειας της Παρθενομάρτυρος παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Η Αγία Ιφιγένεια γεννήθηκε το 53 μ.Χ. στην Τοκάτη Πόντου της Μικράς Ασίας από ειδωλολάτρες γονείς, οι οποίοι αργότερα με την συνδρομή του Αποστόλου Ανδρέα ασπάστηκαν την πίστη του Χριστού και βαπτίστηκαν χριστιανοί. Την εποχή εκείνη αυτοκράτορας ήταν ο παράφρων Νέρωνας, ο οποίος είχε ξεκινήσει τον πρώτο διωγμό των χριστιανών. Η Αγία σε πολύ νεαρή ηλικία συλλαμβάνεται και οδηγείται μπροστά στον διοικητή της περιοχής. Ο διοικητής Μάρκος προσπαθεί με κολακευτικούς λόγους να μεταπείσει την Ιφιγένεια να αρνηθεί τον Χριστό. Εκείνη όμως με σθένος ομολογεί την πίστη της στο Θεό, με συνέπεια να υποστεί φρικτά βασανιστήρια και εν τέλει να θανατωθεί σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Η μνήμη της Αγίας Ιφιγένειας αναφέρεται επιγραμματικά στο «Μικρόν Ευχολόγιον ή Αγιασματάριον» έκδοση Αποστολικής Διακονίας 1956 μ.Χ. Η μνήμη της τιμάται από την Εκκλησία μας στις 16 Νοεμβρίου εκάστου έτους.

Απολυτίκιον

Ήχος δ'.

Ἡ ἀμνάς σου Ἰησοῦ, κράζει μεγάλῃ τῇ φωνῇ· Σὲ Νυμφίε μου ποθῶ καὶ σὲ ζητοῦσα ἀθλῶ, καὶ συσταυροῦμαι καὶ συνθάπτομαι τῷ βαπτισμῷ σου, καὶ πάσχω διὰ σέ, ὡς βασιλεύσω σὺν σοί, καὶ θνῄσκω ὑπὲρ σοῦ, ἵνα καὶ ζήσω ἐν σοί, ἀλλ' ὡς θυσίαν ἄμωμον, προσδέχου τὴν μετὰ πόθου τυθεῖσάν σοι. Αὐτῆς πρεσβείαις ὡς ἐλεήμων, σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα