Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Κυριακή η Μεγαλομάρτυς

Έκπτωση 27%

Αγία Κυριακή η Μεγαλομάρτυς

ICO-KAR-1078-KIR
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Κυριακής παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Η Αγία Κυριακή γεννήθηκε στη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας τον 4ο αιώνα μ.Χ. από ευσεβείς χριστιανούς. Οι γονείς της προσεύχονταν αδιαλείπτως στο Θεό να τους χαρίσει ένα παιδί, όπως και έγινε. Απέκτησαν ένα πανέμορφο κοριτσάκι που το ονόμασαν Κυριακή, λόγω της ημέρας που γεννήθηκε. Από πολύ μικρή αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή της στην υπηρεσία του Χριστού. Όταν ξεκίνησε ο διωγμός των χριστιανών από τον Διοκλητιανό, οι γονείς της μαρτύρησαν δια αποκεφαλισμού.

Η Κυριακή έμεινε ορφανή και οδηγήθηκε μπροστά στον άρχοντα Βιθυνίας Ιλαριανό για ανάκριση. Αυτός προσπάθησε με κολακείες να την κάνει να απαρνηθεί τον Χριστό, όμως η Αγία έμεινε ακλόνητη στη πίστη της. Βασανίστηκε σκληρά και πριν την αποκεφαλίσουν, παρέδωσε την ψυχή της στο Θεό. Η Αγία Κυριακή είναι η πολιούχος των Σερβίων Κοζάνης και προστάτιδα του μητρικού θηλασμού. Η μνήμη της εορτάζεται από την Εκκλησία μας στις 7 Ιουλίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.

Κυρίων τὸν Κύριον, καὶ Βασιλέα Χριστόν, ἐξ ὅλης ἠγάπησας, Κυριακὴ τῆς ψυχῆς, καὶ χαίρουσα ἤθλησας, ὅθεν Παρθενομάρτυς, παρ' αὐτοῦ δοξασθεῖσα, βρύεις τοὶς σὲ τιμώσιν, ἰαμάτων τὴν χάριν, τοὶς πάσιν αἰτουμένη, πταισμάτων συγχώρησιν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα