Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Μακρίνα η αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου

Έκπτωση 27%

Αγία Μακρίνα η αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου

KAR-10787240
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Μακρίνας παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Η Αγία Μακρίνα ήταν η μεγαλύτερη αδελφή του Μεγάλου Βασιλείου και του Γρηγορίου Νύσσης. Η ευσεβής μητέρας της Εμμέλεια την ανέθρεψε σύμφωνα με τις επιταγές της χριστιανικής πίστης. Διέθετε πλούσια πνευματικά και σωματικά χαρίσματα. Σε ηλικία 12 ετών αρραβωνιάστηκε έναν ελεήμονα και πλούσιο άνδρα, ο οποίος όμως πέθανε πριν νυμφευθούν. Μετά τον θάνατό του, αφοσιώθηκε στην ανατροφή των μικρότερων τέκνων της οικογενείας της και άσκησε μεγάλη επίδραση, ιδιαίτερα στον Μέγα Βασίλειο και τον Γρηγόριο Νύσσης.

Όταν ενηλικιώθηκε, αποτραβήχτηκε μαζί με την μητέρα της στον Πόντο, όπου ίδρυσε μεγάλο και υποδειγματικό γυναικείο κοινόβιο μοναστήρι και απέκτησε σπουδαία θεολογική μόρφωση. Η οσία Μακρίνα πέθανε το 380 μ.Χ., ένα χρόνο μετά το θάνα­το του αδελφού της Μεγάλου Βασιλείου, αφού ψέλλισε μια προσευχή προς τον Κύριον. Μέρος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας βρίσκεται στην Ιερά Μονή Σταυρονικήτα Αγίου Όρους. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της στις 19 Ιουλίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.

Σοφίας ἔρωτι, τὸν νοῦν πτερώσασα, κόσμου εὐπάθειαν, ἔμφρονως ἔλιπες, καὶ ἐνδιαίτημα τερπνὸν ἔγενου θείας ἀγάπης σὺ γὰρ δι' ἀσκήσεως, καὶ ἠθῶν τελειότητας, νύμφη ἔχρηματισας, τοῦ Σωτῆρος περίδοξος ὦ πρέσβευε ὑπὲρ τῶν βοώντων χαίροις Μακρίνα θεοφόρε.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα