Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Μαρκέλλα η Παρθενομάρτυς η Χιοπολίτιδα

Έκπτωση 11%

Αγία Μαρκέλλα η Παρθενομάρτυς η Χιοπολίτιδα

ICO-KAR-106-10
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,00 (11%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Μαρκέλλας με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Αγία Μαρκέλλα γεννήθηκε στη Βολισσό της Χίου περίπου το 1500 μ.Χ. Ανατράφηκε από την μητέρα της σύμφωνα με την χριστιανική πίστη, παρόλο που ο πατέρας της ήταν ειδωλολάτρης. Η Μαρκέλλα διακρίθηκε από πολύ μικρή για την καλοσύνη και την σεμνότητά της. Σε ηλικία 18 ετών βαπτίστηκε χριστιανή και το γεγονός αυτό δυσαρέστησε τον ειδωλολάτρη πατέρα της που προσπάθησε με πολλούς τρόπους να την μεταπείσει. Άρχισε μάλιστα να την επιθυμεί ερωτικά, με αποτέλεσμα η Αγία να εγκαταλείψει το πατρικό της. Όμως ο σκληρόκαρδος πατέρας της άρχισε να ψάχνει την όμορφη κοπέλα, η οποία βρήκε καταφύγιο σε μια μεγάλη βάτο. Ο πατέρας της έκαψε τη βάτο αλλά η Αγία κατάφερε να αποδράσει. Τελικά, μετά από ανελέητο κυνηγητό η Μαρκέλλα αποκεφαλίστηκε και παρέδωσε την ψυχή της στο Θεό.

Μετά από πολλά χρόνια στο μέρος της βάτου χτίστηκε λαμπρός Ναός προς τιμήν της Παρθενομάρτυρος. Στο σημείο υπάρχει μια πηγή που αναβλύζει ιαματικό νερό, το οποίο θεραπεύει κάθε πάθηση. Χιλιάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό επισκέπτονται την πηγή, προκειμένου να θεραπευτούν. Η Αγία Μαρκέλλα είναι πολιούχος της Χίου και απότμημα του Ιερού Λειψάνου της βρίσκεται στη Μονή Νταού Πεντέλης. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της στις 22 Ιουλίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.

Τῆς ἁγνείας τὸ ρόδον καὶ τῆς Χίου τὸ βλάστημα, τὴν Ἁγίαν Μαρκέλλαν ἐν ὠδαὶς εὐφημήσωμεν τμηθεῖσα γὰρ χειρὶ τὴ πατρική, ὡς φύλαξ ἐντολῶν τῶν τοῦ Χριστοῦ, ρώσιν νέμει καὶ κινδύνων ἀπαλλαγήν, τοὶς πρὸς αὐτὴν κραυγάζουσι, δόξα τῷ δεδοκότι σοὶ ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σου, πάσιν ἰάματα.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα