Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Μάρθα η αδελφή του Λαζάρου

Έκπτωση 15%

Αγία Μάρθα η αδελφή του Λαζάρου

KAR-1064868
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Μάρθας με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Αγία Μάρθα υπήρξε η μεγαλύτερη αδερφή του Λαζάρου. Μαζί με την μικρότερη αδελφή της Μαρία και τον αδελφό της αποτελούσαν μία από τις πιο αγαπημένες οικογένειες του Ιησού Χριστού. Όταν ο Κύριος μαζί με τους μαθητές Του επισκέπτονταν την πόλη της Βηθανίας, η Μάρθα τους φιλοξενούσε με περισσή φροντίδα. Όπως αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Λουκά, ο Χριστός της άσκησε κριτική για τις καθημερινές μέριμνες που την απασχολούσαν.

Η Μάρθα ήταν παρούσα στην Ανάσταση του Λαζάρου. Μετά την Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου, αφοσιώθηκε στην διάδοση της χριστιανικής πίστης και υπήρξε διακεκριμένο μέλος της πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας. Κοιμήθηκε εν ειρήνη και σε μεγάλη ηλικία. Η μνήμη της εορτάζεται στις 4 Ιουνίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος πλ. α´. Τὸν Συνάναρχον Λόγον.

Τῷ Σωτῆρι ἀμέμπτως διακονήσασαι, αἱ τοῦ Ἁγίου Λαζάρου θεῖαι αὐτάδελφοι, σὺν τῇ Μάρθᾳ τῇ κλεινῇ, Μαρία πάνσεμνε, καὶ τὴν Ἀνάστασιν Αὐτοῦ, σὺν Μυροφόροις Γυναιξί, μαθοῦσαι ἐκ τοῦ Ἀγγέλου, φωτὸς ἐμπλήσθητε θείου, ἡμῖν αἰτοῦσαι τὰ σωτήρια.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα