Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Έκπτωση 15%

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

KAR-1064428
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Παρασκευής με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς γεννήθηκε στη Ρώμη και έζησε κατά το πρώτο ήμισυ του 2ου αιώνα μ.Χ. Έλαβε το όνομά της από τους χριστιανούς γονείς της, τον Αγάθωνα και την Πολιτεία, επειδή γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή. Η Αγία ανατράφηκε σύμφωνα με τις επιταγές του χριστιανισμού και όταν έμεινε ορφανή, μοίρασε όλη την περιουσία της στους φτωχούς. Εκάρη μοναχή και κήρυττε το Λόγο του Θεού στη Ρώμη και τις γύρω περιοχές.

Η Παρασκευή συνελήφθη για τη δράση της από τον αυτοκράτορα Αντωνίνο και υπέστη φρικτά βασανιστήρια. Η Αγία έμεινε ακλόνητη στην πίστη της στο Θεό και υπέμενε με καρτερικότητα τους βασανισμούς της. Τότε ο αυτοκράτορας διέταξε να την βάλουν σε ένα λέβητα με καυτό λάδι και πίσσα. Η Οσία όμως έμεινε ανέπαφη και ο Αντωνίνος τυφλώθηκε μόλις πλησίασε το πρόσωπό του κοντά στον πυρακτωμένο λέβητα. Η Αγία θεράπευσε τον αυτοκράτορα με θαυματουργικό τρόπο, με συνέπεια και ο ίδιος να ασπαστεί τον χριστιανισμό.

Η Αγία συνέχισε να κηρύττει το Λόγο του Θεού και έφτασε στην Ελλάδα. Στα Τέμπη της Θεσσαλίας υπέστη μαρτυρικό θάνατο δια αποκεφαλισμού από έναν ειδωλολάτρη άρχοντα. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη της στις 26 Ιουλίου εκάστου έτους. Η Αγία Παρασκευή η Παρθενομάρτυς και Αθληφόρος είναι πολιούχος της Κομοτηνής, της Χαλκίδας και του Λαυρίου και προστάτιδα των ματιών.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος α’.

Τὴν σπουδήν σου τῇ κλήσει κατάλληλον, ἐργασαμένη φερώνυμε, τὴν ὁμώνυμόν σου πίστιν εἰς κατοικίαν κεκλήρωσαι, Παρασκευὴ ἀθλοφόρε· ὅθεν προχέεις ἰάματα, καὶ πρεσβεύεις ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα