Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Πολυξένη

Έκπτωση 18%

Αγία Πολυξένη

ICO-KAR-106-POL
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,80
Κερδίζετε: 1,70 (18%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Πολυξένης με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Αγία Πολυξένη είχε καταγωγή από την Ισπανία και έζησε την περίοδο που αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Κλαύδιος ο Α’. Η Αγία απήχθη από κάποιον άνδρα που ήθελε να την διαφθείρει αλλά κατάφερε να γλιτώσει με την βοήθεια του Θεού. Διδάχτηκε την χριστιανική πίστη ακούγοντας το κήρυγμα των Αποστόλων Πέτρου και Φιλίππου.

Η Πολυξένη, αφού έλαβε το άγιο βάπτισμα από τον Απόστολο Ανδρέα, επέστρεψε στη γενέτειρά της και εργάσθηκε με ζήλο για την χριστιανική πίστη. Απεβίωσε εν ειρήνη σε μεγάλη ηλικία. Η Αγία Πολυξένη και η αδελφή της Αγία Ξανθίππη τιμώνται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 23 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.

Θείας πίστεως, τὸ φῶς δεχθεῖσα, ἔργοις ἔλαμψας, τῆς εὐσεβείας, Πολυξένη Ὁσία θεόληπτε· καὶ ἐν τῷ βίῳ Χριστὸν ἐμεγάλυνας, σὺν τῇ συγχρόνῳ ἀμέμπτοις σου πράξεσι· μεθ’ ἧς πρέσβευε Κυρίῳ τῷ σὲ δοξάσαντι, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα