Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Σοφία

Έκπτωση 15%

Αγία Σοφία

KAR-1064611
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Σοφίας με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Αγία Σοφία έζησε στην Ιταλία την περίοδο που αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Αδριανός. Έμεινε χήρα σχετικά νωρίς και ανέλαβε η ίδια την ανατροφή των τριών θυγατέρων της, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης. Η Σοφία μεγάλωσε τις κόρες της σύμφωνα με τις επιταγές και τις αρετές του χριστιανισμού. Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Αγία μετέβη στη Ρώμη και πήρε μαζί της και τα τέκνα της. Το μίσος των ειδωλολατρών είχε ως συνέπεια οι τέσσερις γυναίκες να καταγγελθούν στον αυτοκράτορα, ο οποίος διέταξε τη σύλληψή τους.

Μπροστά στον Αδριανό οι γυναίκες ομολόγησαν τη πίστη τους και αρνήθηκαν να προδώσουν τον Χριστό. Η Πίστη, η Ελπίδα και η Αγάπη υποβλήθηκαν σε φρικτά βασανιστήρια και τελικά μαρτύρησαν δια αποκεφαλισμού. Η Σοφία παρέλαβε τα άψυχα σώματά τους και τα ενταφίασε με τιμές και με ευλάβεια. Μετά από τρεις ημέρες η Αγία παρέδωσε το πνεύμα της στον Κύριο δίπλα στα παιδιά της. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη της στις 17 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.

Σοφία ἐκθρέψασα, κατὰ τὴν κλῆσιν σεμνή, τᾶς τρεῖς θυγατέρας σου, ταύτας προσάγεις Χριστῷ, ἀθλήσεως σκάμασιν ὅθεν τῆς ἄνω δόξης, σὺν αὐταὶς κοινωνοῦσα, πρέσβευε τῷ Σωτήρι, καλλιμάρτυς Σοφία, δοῦναι τοὶς σὲ τιμώσι, χάριν καὶ ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα