Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς

Έκπτωση 15%

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς

KAR-1064675
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Βαρβάρας με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Αγία Βαρβάρα έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου, την περίοδο που αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Μαξιμιανός. Πατέρας της ήταν ένας πλούσιος ειδωλολάτρης της περιοχής, ονόματι Διόσκουρος, ο οποίος ήθελε να την παντρέψει με έναν ομόθρησκό του. Η Αγία, όντας χριστιανή, αρνήθηκε, με συνέπεια ο Διόσκουρος να την καταγγείλει στις τοπικές αρχές. Η Βαρβάρα βασανίστηκε με φρικτό τρόπο και τελικά αποκεφαλίστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα, ο οποίος τιμωρήθηκε για την πράξη του, πέφτοντας νεκρός από κεραυνό.

Η Αγία Βαρβάρα είναι πολιούχος της Δράμας, της Αργυρούπολης και του Ρεθύμνου και προστάτιδα του Πυροβολικού. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου της βρίσκονται στις Μονές Χιλανδαρίου, Καρακάλου και Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της στις 4 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’.

Βαρβάραν τὴν Ἁγίαν τιμήσωμεν· ἐχθροῦ γὰρ τὰς παγίδας συνέτριψε, καὶ ὡς στρουθίον ἐῤῥύσθη ἐξ αὐτῶν, βοηθείᾳ καὶ ὅπλῳ τοῦ Σταυροῦ ἡ πάνσεμνος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα