Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Χαριτίνη η Μάρτυς

Έκπτωση 15%

Αγία Χαριτίνη η Μάρτυς

ICO-KAR-106-XAR
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Χαριτίνης με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Αγία Χαριτίνη έζησε και μαρτύρησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού και του ηγεμόνα Δομετίου, το 304 μ.Χ. Εκείνη την εποχή είχε ξεκινήσει ο μεγάλος διωγμός της Εκκλησίας και των χριστιανών. Η Χαριτίνη ήταν σκλάβα σε κάποιον Κλαύδιο, ο οποίος την αγαπούσε πολύ και την σεβόταν σαν γυναίκα. Μόλις ο Δομέτιος πληροφορήθηκε την ύπαρξη της χριστιανής Χαριτίνης, ζήτησε από τον αφέντη της να του την στείλει για να την ανακρίνει.

Η Αγία οδηγήθηκε δεμένη μπροστά στον ηγεμόνα και ομολόγησε με θάρρος τη πίστη της στον Χριστό, με συνέπεια να την βασανίσουν σκληρά. Έπειτα, ο Δομέτιος έδωσε εντολή να την κλείσουν σε πορνείο, όμως η Χαριτίνη προσευχήθηκε στο Θεό να πάρει τη ψυχή της για να μην ντροπιαστεί, όπως και έγινε. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της στις 5 Οκτωβρίου εκάστου έτους. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας βρίσκονται στις Μονές Κύκκου Κύπρου και Ιερουσαλήμ Βοιωτίας.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.

Θεία χάριτι, κραταιωθεῖσα, κράτος ἤσχυνας, τῆς δυσσεβείας, Χαριτίνη ὑπὲρ φύσιν ἀθλήσασα ὅθεν χαρίτων πηγὴν ἀδαπάνητον, ὡς γλυκασμὸν ἀναβλύζεις τοὶς κράζουσι. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα