Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιοι Νέστωρ και Δημήτριος

Άγιοι Νέστωρ και Δημήτριος

ICO-KAR-106-NEST
 
Τιμή: 7,80

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) των Αγίων Νέστορος και Δημητρίου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF .

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη περίπου το 280 μ.Χ., όταν αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Μαξιμιανός. Καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια και ανήλθε γρήγορα στα υψηλά αξιώματα του ρωμαϊκού στρατού. Ασπάστηκε τη χριστιανική πίστη και έγινε κήρυκας του Λόγου του Θεού στη Θεσσαλονίκη. Δίδασκε την Αγία Γραφή σε νεαρούς μαθητές σε υπόγειες στοές της πόλης, γεγονός που προκάλεσε το μίσος των ειδωλολατρών. Ο Δημήτριος συνελήφθη για τη δράση του και οδηγήθηκε μπροστά στον Μαξιμιανό. Ο αυτοκράτορας ζήτησε από τον Άγιο να απαρνηθεί τη πίστη του και όταν εκείνος αρνήθηκε, διέταξε τη φυλάκισή του.

Εκείνη την περίοδο ο Νέστορας, μαθητής του Δημητρίου, νίκησε με τη βοήθεια του Θεού και την ευχή του Αγίου, τον ανίκητο ειδωλολάτρη παλαιστή Λυαίο σε αγώνες που διοργάνωσε ο Μαξιμιανός. Η οργή του αυτοκράτορα ήταν μεγάλη, με συνέπεια να διατάξει την θανάτωση του δασκάλου και του μαθητή. Ο Δημήτριος τάφηκε στον τόπο που μαρτύρησε και από τον τάφο του ανάβλυζε μύρο, γι'αυτό και ονομάστηκε Μυροβλήτης. Η μνήμη του εορτάζεται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 26 Οκτωβρίου εκάστου έτους. Τιμάται ως πολιούχος Άγιος της Θεσσαλονίκης. Η μνήμη του Αγίου Νέστορος τιμάται στις 27 Οκτωβρίου εκάστου έτους. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στις Μονές Ιβήρων και Ζωγράφου Αγίου Όρους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’.

Μέγαν εὕρατο ἐv τοῖς κιvδύvοις, σὲ ὑπέρμαχοv, ἡ οἰκουμένη, Ἀθλοφόρε τὰ ἔθνη τροπούμενον. Ὡς οὖν Λυαίου καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν, ἐν τῷ σταδίῳ θαῤῥύvας τὸν Νέστορα, οὕτως Ἅγιε, Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.

Ἀθλητὴς εὐσεβείας ἀκαταγώνιστος, ὡς κοινωνὸς καὶ συνήθης τοῦ Δημητρίου ὀφθεῖς, ἠγωνίσω ἀνδρικῶς Νέστωρ μακάριε, τὴ θεϊκὴ γὰρ ἀρωγή, τὸν Λυαῖον καθελῶν, ὡς ἄμωμον ἱερεῖον, σφαγιασθεὶς προσηνέχθης, τῷ Ἀθλοθέτῃ καὶ Θεῶ ἠμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα