Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος Και Ειρήνη

Έκπτωση 15%

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος Και Ειρήνη

KAR-1064627
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη είναι νεοφανείς Άγιοι που μαρτύρησαν αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ο Ραφαήλ, κατά κόσμον Γεώργιος Λάσκαρης ή Λασκαρίδης γεννήθηκε το 1410 μ.Χ. στους Μύλους της Ιθάκης. Σε ηλικία 35 ετών απαρνήθηκε τα εγκόσμια και εκάρη μοναχός. Αργότερα χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και αρχιμανδρίτης. Το 1450 μ.Χ. βρέθηκε στη Μακεδονία για να μονάσει. Εκείνη την περίοδο είχε ως υποτακτικό του τον Νικόλαο, ο οποίος μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και χειροτονήθηκε διάκονος.

Μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης ο Ραφαήλ και ο Νικόλαος βρέθηκαν στη Μυτιλήνη και εγκαταστάθηκαν στην παλαιά μονή του Γενεσίου της Θεοτόκου. Το 1463 μ.Χ. οι Τούρκοι κατέλαβαν τη Λέσβο, με συνέπεια οι Άγιοι να συλληφθούν, να βασανιστούν και τελικά να πεθάνουν με μαρτυρικό τρόπο. Μαζί τους μαρτύρησαν και δύο ανήλικα παιδιά, η Ειρήνη 12 ετών και ο Ραφαήλ 5 ετών. Τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης βρίσκονται στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ στην Θερμή Λέσβου. Η μνήμη τους τιμάται 2 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος α´. Τῆς ἐρήμου πολίτης.

(Τοῦ Ἁγίου Ῥαφαήλ)

Τῆς Ἰθάκης τὸν γόνον καὶ τῆς Λέσβου τὸ καύχημα, Ὀσιομαρτύρων τὴν δόξαν, Ῥαφαὴλ εὐφημήσωμεν, ἀρτίως γὰρ ἡμῖν φανερωθείς, ἰάματα πηγάζει τοῖς πιστοῖς, καὶ κατ’ ὄναρ καὶ καθ’ ὕπαρ ὑπερφυῶς ὀπτάνεται τοῖς κράζουσι· Δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐκπληροῦντι διὰ σοῦ, ἡμῶν τὰ αἰτήματα.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα