Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιοι Σπυρίδων, Νικόλαος και Παντελεήμων

Άγιοι Σπυρίδων, Νικόλαος και Παντελεήμων

ICO-KAP-SPI.NIK.PAD
 
Τιμή: 55,00

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Η εικόνα σε κάποιες διαστάσεις ενδέχεται να μην είναι ετοιμοπαράδοτη .*

*Η αποστολή γίνεται σε περίπου 15 μέρες στις διαστάσεις που δεν είναι ετοιμοπαράδοτες.

+

Αγιορείτικη μεταξοτυπία (εικόνα) των Αγίων Σπυρίδωνος, Νικολάου και Παντελεήμων σε ξύλο με πραγματικό φύλλο χρυσού.

Διαστάσεις εικόνας: 20x15εκ. / 30x22εκ. / 40x30εκ.

Ο Άγιος Σπυρίδων γεννήθηκε στην Άσσια Αμμοχώστου της Κύπρου το 270 μ.Χ. Ήταν βοσκός στο επάγγελμα και κάτοχος αγροτικής γης. Οι γονείς του τον προέτρεψαν να νυμφευθεί μια συντοπίτισσα του με την οποία απέκτησε μία κόρη, ονόματι Ειρήνη. Ο Σπυρίδων είχε περιορισμένη μόρφωση, όμως κατάφερε χάρη στον έντιμο χριστιανικό του βίο να εκλεγεί επίσκοπος Τριμυθούντος. Έλαβε μέρος στην Α' Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ. και υπήρξε δεινός πολέμιος της αίρεσης του Αρείου. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 12 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας το 270 μ.Χ. από πλούσιους αλλά ευσεβείς γονείς. Μοίρασε τα υπάρχοντά του στους φτωχούς, χειροτονήθηκε ιερέας και κατόπιν ανήλθε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Μύρων της Λυκίας. Από την υψηλή του θέση αγωνίστηκε για την διάδοση του χριστιανισμού, γεγονός που εξόργισε τους ειδωλολάτρες, οι οποίοι τον βασάνισαν και τον φυλάκισαν. Κοιμήθηκε ειρηνικά το 343 μ.Χ. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 6 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ο Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός γεννήθηκε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. στη Νικομήδεια από πατέρα ειδωλολάτρη και μητέρα χριστιανή. Η μητέρα του Ευβούλη πέθανε όταν ο Παντελεήμων ήταν ακόμη πολύ μικρός, με αποτέλεσμα την ανατροφή του να την αναλάβει ο πατέρας του Ευστόργιος. Ο Ευστόργιος έστειλε τον Άγιο να μαθητεύσει κοντά στον γνωστό ιατρό της εποχής Ευφρόσυνο, για να διδαχτεί την επιστήμη της ιατρικής. Ο Άγιος μαρτύρησε δια αποκεφαλισμού και η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 27 Ιουλίου εκάστου έτους.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα