Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιοι Θεόδωροι

Έκπτωση 10%

Άγιοι Θεόδωροι

ICO-KOU-THEO
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 31,00  
Τιμή: 28,00
Κερδίζετε: 3,00 (10%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος

Σε Απόθεμα
+

Λιθογραφία (εικόνα) των Αγίων Θεοδώρων σε ξύλο σκαλιστό στο χέρι.

Διαστάσεις εικόνας: 30x20εκ.

Ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων υπήρξε μεγαλομάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας με καταγωγή από την Αμάσεια του Πόντου. Έλαβε το προσωνύμιο Τήρων επειδή υπηρετούσε στο Τάγμα των Τηρώνων του ρωμαϊκού στρατού. Ο Θεόδωρος έζησε την εποχή που ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός εξέδωσε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να γίνονται θυσίες στα είδωλα. Ως χριστιανός, ο Άγιος αρνήθηκε να λάβει μέρος στις θυσίες και ομολόγησε με σθένος τη πίστη του στο Χριστό με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο σε καμίνι. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 17 Φεβρουαρίου εκάστου έτους.

Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης έζησε το 320 μ.Χ. περίπου και καταγόταν από τα Ευχάϊτα της Μικράς Ασίας. Διέθετε πολλά χαρίσματα και ως στρατιωτικός ανελίχθηκε σύντομα σε υψηλά αξιώματα. Ο αυτοκράτορας Λικίνιος τον διόρισε Αρχιστράτηγο της Ηράκλειας του Πόντου και ο Θεόδωρος εκμεταλλεύτηκε την υψηλή του θέση για να διαδώσει την χριστιανική πίστη. Ο Λικίνιος πληροφορήθηκε την δράση του και σε μια συνάντηση που είχαν στην Ηράκλεια τον προέτρεψε να θυσιάσουν στα είδωλα. Ο Άγιος ομολόγησε την πίστη του στο Χριστό, φυλακίστηκε και βασανίστηκε ανηλεώς. Τελικά, μαρτύρησε με αποκεφαλισμό και το σώμα του θάφτηκε στα Ευχάϊτα. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 8 Φεβρουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Μεγάλα τὰ τῆς πίστεως κατορθώματα! ἐν τῇ πηγῇ τῆς φλογός, ὡς ἐπὶ ὕδατος ἀναπαύσεως, ὁ Ἅγιος Μάρτυς Θεόδωρος ἠγάλλετο πυρὶ γὰρ ὁλοκαυτωθείς, ὡς ἄρτος ἡδύς, τῇ Τριάδι προσήνεκται. Ταῖς αὐτοῦ ἱκεσίαις, Χριστὲ ὁ Θεός, σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Ἀπολυτίκιον

Στρατολογίᾳ ἀληθεῖ Ἀθλοφόρε, τοῦ οὐρανίου στρατηγὸς Βασιλέως, περικαλλὴς γεγένησαι Θεόδωρε ὅπλοις γὰρ τῆς πίστεως, παρετάξω ἐμφρόνως, καὶ κατεξωλόθρευσας, τῶν δαιμόνων τὰ στίφη, καὶ νικηφόρος ὤφθης Ἀθλητής ὅθεν σε πίστει, ἀεὶ μακαρίζομεν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα