Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Ανδρέας ο Απόστολος

Έκπτωση 10%

Άγιος Ανδρέας ο Απόστολος

ICO-KOU-AND
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 31,00  
Τιμή: 28,00
Κερδίζετε: 3,00 (10%)

Η διάσταση 47x33 κατασκευάζεται κατόπιν παραγγελίας. Αποστέλλετε σε ~20 μέρες.

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Ανδρέα σε ξύλο σκαλιστό στο χέρι.

Ο Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος υπήρξε ένας από τους δώδεκα μαθητές του Ιησού Χριστού με καταγωγή από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας. Ήταν ψαράς στο επάγγελμα και μαθητής του Ιωάννη του Προδρόμου, όπως και ο αδελφός του Απόστολος Πέτρος. Μετά τη σύλληψη του Βαπτιστή, τα δύο αδέλφια ακολούθησαν τον Χριστό και έγιναν μαθητές Του.

Ο Άγιος Ανδρέας κήρυξε τον Χριστιανισμό σε πολλές περιοχές. Στο Βυζάντιο ίδρυσε εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης θεωρείται συνέχεια αυτής. Στην Αχαΐα κατάφερε να θεραπεύσει την Μαξιμίλλα, σύζυγο του ανθύπατου Αιγεάτου, με αποτέλεσμα εκείνη να πιστέψει στο Χριστό. Ο ανθύπατος εξοργίστηκε μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, με συνέπεια να διατάξει τη σύλληψη του Ανδρέα και τη σταύρωσή του σε σχήμα Χ.

Η τίμια Κάρα του Αγίου και λείψανα του Σταυρού του μαρτυρίου του φυλάσσονται στη πόλη της Πάτρας, της οποίας είναι ο πολιούχος. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 30 Νοεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’.

Ὡς τῶν Ἀποστόλων Πρωτόκλητος, καὶ τοῦ Κορυφαίου αὐτάδελφος, τῷ Δεσπότῃ τῶν ὅλων Ἀνδρέα ἱκέτευε, εἰρήνην τῇ οἰκουμένῃ δωρήσασθαι, καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα