Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Έκπτωση 27%

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

KAR-10784440
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Ο Άγιος Αντώνιος γεννήθηκε το 251 μ.Χ. στο χωριό Κομά της Άνω Αιγύπτου από πλούσιους αλλά ενάρετους χριστιανούς γονείς. Σε ηλικία είκοσι ετών έμεινε ορφανός, μοίρασε τη περιουσία του στους φτωχούς, απαρνήθηκε τα εγκόσμια και έζησε ασκητικό βίο για είκοσι πέντε χρόνια. Η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα ο αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος να τον συμβουλεύεται.

Ο Αντώνιος υπήρξε ιδιαίτερα ολιγαρκής και πρότυπο για τους ασκητές. Κοιμήθηκε ειρηνικά το 356 μ.Χ. σε ηλικία 105 ετών. Σύμφωνα με τον μαθητή του, Μέγα Αθανάσιο, η τελευταία του επιθυμία ήταν να παραμείνει ο τόπος ταφής του μυστικός. Τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Αλεξάνδρεια και έπειτα στην Κωνσταντινούπολη. Ο Άγιος Αντώνιος είναι πολιούχος του Περιστερίου Αττικής. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 17 Ιανουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’.

Τόν ζηλωτήν Ἠλίαν τοῖς τρόποις μιμούμενος, τῷ Βαπτιστῇ εὐθείαις ταῖς τρίβοις ἑπόμενος, Πάτερ Ἀντώνιε, τῆς ἐρήμου γέγονας οἰκιστής, καί τήν οἰκουμένην ἐστήριξας εὐχαῖς σου· διό πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα