Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Αυγουστίνος Επίσκοπος Ιππώνος

Έκπτωση 33%

Άγιος Αυγουστίνος Επίσκοπος Ιππώνος

ICO-KAR-1078-AVG
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 10,00
Κερδίζετε: 5,00 (33%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

Σε Απόθεμα
+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Αυγουστίνου, Επισκόπου Ιππώνος, παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Διαστάσεις εικόνας: 23x16εκ. / Βάρος εικόνας: ~550γρ.

Ο Άγιος Αυγουστίνος, γεννημένος στην Ταγάστη της Νουμιδίας της Αφρικής το 354 μ.Χ., ήταν Χριστιανός φιλόσοφος και θεολόγος. Ήταν ο μεγαλύτερος γιος της Μόνικας και του Πατρικίου, ενός Ρωμαίου ειδωλολάτρη. Κατηχήθηκε και βαπτίστηκε χριστιανός, επηρεασμένος από τα φλογερά κηρύγματα του Επισκόπου Μεδιολάνων Αμβρόσιου. Όταν εκοιμήθη ο Βαλέριος, επίσκοπος Ιππώνος, τον διαδέχθηκε στο θρόνο. Ποίμανε το ποίμνιό του για 34 ολόκληρα χρόνια με σύνεση και εκοιμήθη στις 28 Αυγούστου του 430 μ.Χ. σε ηλικία 76 ετών, αφήνοντας πίσω του τεράστιο έργο.

Μέρος των Ιερών Λειψάνων του Αγίου βρίσκονται στον ρωμαιοκαθολικό Ναό Αγίου Πέτρου Ciel D' Oro Παβίας Ιταλίας. Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Οσίου Μελετίου Οινόης Βιλλίων Αττικής. Ο Άγιος Αυγουστίνος είναι προστάτης των νέων και των παιδιών. Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 15 Ιουνίου.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος πλ. α΄. Τὸν Συνάναρχον Λόγον.

Αὐγουστῖνον τὸν μέγαν ἀνευφημήσωμεν, τὸν Ἱεράρχην τὸν θεῖον τῆς Ἐκκλησίας Χριστοῦ καὶ σοφὸν ὑφηγητήν· τῆς ἄνω πόλεως, τὸν θεολόγον τὸν κλεινὸν, προσευχῆς τὸν ἔραστὴν, καὶ στήλην τῆς μετανοίας· πρεσβεύει γὰρ τῷ Κυρίῳ, ἐλεηθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα