Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης

Έκπτωση 10%

Άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης

ICO-KOU-EFRKAT
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 31,00  
Τιμή: 28,00
Κερδίζετε: 3,00 (10%)

Η διάσταση 47x33 κατασκευάζεται κατόπιν παραγγελίας. Αποστέλλετε σε ~20 μέρες.

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Εφραίμ του Κατουνιακιώτη σε ξύλο σκαλιστό στο χέρι.

Ο Άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, κατά κόσμον Ευάγγελος Παπανικήτας, γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1912 μ.Χ. στο Αμπελοχώρι Βοιωτίας και ήταν γιος του Ιωάννη Παπανικήτα και της Βικτωρίας. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε κλίση προς το μοναχισμό και συναναστρεφόταν με μοναχούς και μοναχές. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1933 μ.Χ. ο Άγιος μετέβη στα Κατουνάκια του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα στο ησυχαστήριο του Οσίου Εφραίμ του Σύρου. Με τις ευλογίες του Γέροντα Νικηφόρου εκάρη μοναχός με το όνομα Εφραίμ το 1935 μ.Χ. και αργότερα χειροτονήθηκε ιερέας. Στο Άγιο Όρος γνώρισε τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία του πνευματικού του βίου.

Ο Άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης διακρίθηκε για το προορατικό του χάρισμα και βοήθησε πολλούς νέους στο γάμο τους και στην οικογενειακή τους ζωή. Το 1996 μ.Χ. ο Όσιος έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο και δύο χρόνια αργότερα, στις 27 Φεβρουαρίου του 1998 μ.Χ., παρέδωσε τη ψυχή του στο Θεό. Στις 9 Μαρτίου του 2020 μ.Χ., η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως τον κατέταξε στη χορεία των Αγίων. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 27 Φεβρουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος πλ. α ́. Τὸν συνάναρχον Λόγον.

Προσευχῆς ἀενάου λαμπτὴρ νεόφωτε, Κατουνακίων οἰκῆτορ, Ἁγίου Ὄρους πυρσέ, ὁ φωτίσας ἀρετῶν σου τοῖς πυρσεύμασι πάντας, θειότατε Ἐφραίμ, καὶ εἰς ὕψος ἐπαρθεὶς θεώσεως ἀπαθείᾳ καὶ νήψει, μὴ διαλείπῃς Χριστὸν ἡμῖν καθιλεούμενος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα