Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Ευστράτιος ο Μάρτυρας

Έκπτωση 15%

Άγιος Ευστράτιος ο Μάρτυρας

ICO-KAR-106-EFSTR
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Ευστρατίου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

O Άγιος Ευστράτιος υπήρξε ανώτερος αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού. Κατά την εποχή των Ρωμαίων αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού, οι διώξεις των χριστιανών ήταν ανηλεείς. Ο ευσεβής και ενάρετος Ευστράτιος δεν μπορούσε να ανεχθεί τους βασανισμούς των ομοθρήσκων του και αποφάσισε να τους υπερασπιστεί. Παρουσιάστηκε μπροστά στον Έπαρχο Λυσία, ο οποίος τον κάλεσε να αποκηρύξει την χριστιανική του πίστη και να ασπαστεί την ειδωλολατρία. Ο Άγιος αρνήθηκε και αμέσως ο Λυσίας διέταξε τον βασανισμό του. Ο χιλίαρχος Ευγένιος που εκτελούσε τα βασανιστήρια, φώναξε ότι είναι Χριστιανός, όταν είδε ότι ο Ευστράτιος δεν βλάπτεται, παρά την αγριότητα των βασανιστηρίων.

Ο Λυσίας έπειτα έστειλε τον Άγιο στον ηγεμόνα της Σεβάστειας Αγρικόλα, ο οποίος αποφάσισε να ριχτεί ο Ευστράτιος στη πυρά. Στις 13 Δεκεμβρίου του 296 μ.Χ. απεβίωσε, παραδίδοντας την ψυχή του στο Θεό. Το μεγαλύτερο μέρος των Λειψάνων του Αγίου Ευστρατίου βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και Αγίων Πέντε Μαρτύρων Πολυστύλου Καβάλας. Η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του στις 13 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Κἂν Εὐστρατίου πνεῦμα λαμβάνῃ πόλος,
Τὸ σῶμα τῇ γῇ θαυμάτων βλύζει χάριν.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.

Ἡ πενταυγὴς τῶν ἀθλοφόρων χορεία, τῇ τῶν ἀγώνων νοητῇ δαδουχίᾳ, τὴν οἰκουμένην ἅπασαν αὐγάζει νοητῶς· ὁ σοφὸς Εὐστράτιος, σὺν Αὐξεντίῳ τῷ θείῳ, Ὀρέστης καὶ Μαρδάριος καὶ Εὐγένιος ἅμα, οὗς εὐφημοῦντες εἴπωμεν πιστοί· χαίροις μαρτύρων πεντάριθμε σύλλογε.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα