Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων

Έκπτωση 15%

Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων

ICO-KAR-106-FILA
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Φιλαρέτου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Φιλάρετος διακρίθηκε για την αγαθοεργία και την αρετή του. Γεννήθηκε στο χωριό Αμνία της Γάγγρας κατά την περίοδο του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου. Ήταν γεωργός στο επάγγελμα και όλα τα εισοδήματά του τα μοίραζε στους φτωχούς. Κάποια στιγμή ο Άγιος έχασε όλο το βιος του, αλλά υπέμεινε την συμφορά που τον βρήκε χωρίς να βλασφημήσει. Με τα λίγα μελίσσια που του απέμειναν συνέχισε δίνει τροφή στους φτωχούς. Ο Θεός βλέποντας την ακλόνητη πίστη του, τον έκανε πλούσιο και ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος τον τίμησε με το αξίωμα του έπαρχου. Ο Φιλάρετος έπειτα, έδειξε μεγαλύτερο ζήλο στο φιλανθρωπικό του έργο.

Λίγο πριν αποδημήσει εις Κύριον, συμβούλεψε τους συγγενείς του να ζήσουν όπως έζησε εκείνος. Η Κάρα του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων. Η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του στις 1 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.

Θείας πίστεως περιουσίᾳ, διεσκόρπισας τοῖς δεομένοις τὸν προσιόντα σοι πλοῦτον, Φιλάρετε καὶ εὐσπλαχνίᾳ κοσμήσας τὸν βίον σου, τὸν χορηγὸν τοῦ ἐλέους ἐδόξασας Ὃν ἱκέτευε δοθῆναι τοῖς εὐφημοῦσι σε ῥανίδα οἰκτιρμῶν καὶ θεῖον ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα