Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Φλώρος ο Μάρτυρας

Έκπτωση 15%

Άγιος Φλώρος ο Μάρτυρας

ICO-KAR-106-FLO
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 237744001

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Φλώρου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Φλώρος καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη και ασκούσε το επάγγελμα του λιθοξόου μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Λαύρο. Τα αδέρφια διδάχτηκαν τον χριστιανισμό και την τέχνη του λιθοξόου από τον Άγιο Πάτροκλο και τον Άγιο Μάξιμο, οι οποίοι μαρτύρησαν στο όνομα του Χριστού. Στην πόλη Ουλπιανά, όπου εργάζονταν, υπήρχε ένας ιερέας ονόματι Μερέντιος. Ο Φλώρος και ο Λαύρος θεράπευσαν, με θαυματουργικό τρόπο, τον γιο του ιερέα, ο οποίος έπασχε από τύφλωση.

Μόλις ο έπαρχος Λύκων πληροφορήθηκε το γεγονός αυτό, συνέλαβε τα αδέρφια και τους βασάνισε με φρικτό τρόπο. Οι Άγιοι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο μέσα σε ένα πηγάδι και παρέδωσαν τη ψυχή τους στο Θεό. Τα λείψανά τους μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Ομώνυμος ναός υπάρχει στο χωριό Άγιος Φλώρος στη Μεσσηνία. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη τους στις 18 Αυγούστου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.

Εὐσεβείας τοὶς τρόποις ἐγγυμναζόμενοι, τοῦ μαρτυρίου τὴν τρῖβον διαπεράτε καλῶς, ὡς αὐτάδελφοι κλεινοὶ Χριστὸν δοξάσαντες, ὅθεν γεραίρομεν ὑμᾶς, ὡς γενναίους Ἀθλητᾶς, Φλῶρε καὶ Λαῦρε βοῶντες. Ἀπὸ παντοίας ἀνάγκης, ρύσασθε πάντας ἠμᾶς Ἅγιοι.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα