Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης

Έκπτωση 15%

Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης

ICO-KAR-106-FOTI
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Φωτίου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Φώτιος γεννήθηκε το 820 μ.Χ. από εύπορη οικογένεια και υπήρξε μία από τις λαμπρότερες μορφές της εκκλησιαστικής ιστορίας. Ο Φώτιος διακρίθηκε για το ήθος του χαρακτήρα του, την ευφυΐα του και τις λαμπρές σπουδές, με αποτέλεσμα να ανέλθει σε υψηλά αξιώματα. Όταν εκθρονίσθηκε ο Πατριάρχης Ιγνάτιος, ο Φώτιος χειροτονήθηκε Πατριάρχης και έθεσε τη ζωή του στην υπηρεσία της Εκκλησίας.

Αργότερα όμως, απομακρύνθηκε από τον πατριαρχικό θώκο και απεβίωσε εξόριστος στο μοναστήρι των Αρμενίων. Ο Άγιος Φώτιος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εκκλησιαστικούς συγγραφείς και αγωνίστηκε με σθένος κατά των εχθρών της Εκκλησίας. Για όλη του τη προσφορά, τον ονόμασαν Μέγα. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στις Μονές Διονυσίου, Ξενοφώντος Αγίου Όρους και Κύκκου Κύπρου. Η μνήμη του τιμάται στις 6 Φεβρουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Τῆς σοφίας ἐκφάντωρ λαμπρὸς γενόμενος, Ὀρθοδοξίας ἐδείχθης θεοπαγῆς προμαχών, τῶν Πατέρων καλλονὴ Φώτιε μέγιστε, οὐ γὰρ αἱρέσεων δεινῶν, στηλιτεύεις τὴν ὀφρύν, Ἐώας τὸ θεῖον σέλας, τῆς Ἐκκλησίας λαμπρότης, ἣν διατηρεῖ Πάτερ ἄσειστον.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα