Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

ICO-KSE-GEO-1913
 
Τιμή: 70,00

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ.

Εξαντλήθηκε

Πιστό αντίγραφο της Iεράς θαυματουργής εικόνας της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος από ασήμι 925°

Mε επίχρυσες λεπτομέρειες και πετράδια σε ξύλινη κορνίζα.

Διαστάσεις : 19χ13, Βάρος εικόνας: 1kg.

Ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας γεννήθηκε στη Νικομήδεια της Βιθυνίας μεταξύ των ετών 275 και 281 μ.Χ. Ο πατέρας του Γερόντιος, στρατιωτικός στο επάγγελμα, καταγόταν από την Καππαδοκία. Η μητέρα του ονομαζόταν Πολυχρονία και είχε καταγωγή από τη Λύδδα της Παλαιστίνης. Ο Γεώργιος ανατράφηκε μέσα σε ένα χριστιανικό περιβάλλον, αφού οι γονείς του είχαν βαπτιστεί χριστιανοί. Σε μικρή ηλικία, ο Άγιος εντάχθηκε στις τάξεις του Ρωμαϊκού στρατού και ξεχώρισε για την ανδρεία του, με αποτέλεσμα να γίνει σύντομα διοικητής της αυτοκρατορικής φρουράς.

Όταν το 303 μ.Χ. ο Διοκλητιανός ξεκίνησε τους άγριους διωγμούς εναντίον των χριστιανών, ο Γεώργιος αρνήθηκε να υπακούσει στις διαταγές. Ομολόγησε με παρρησία τη χριστιανική του πίστη, με συνέπεια να υποστεί φρικτά βασανιστήρια. Τον λόγχισαν, του ξέσχισαν τις σάρκες και τον ανάγκασαν να βαδίζει με πυρακτωμένα μεταλλικά υποδήματα. Ο Άγιος όμως, με τη βοήθεια του Θεού, έμεινε αβλαβής από τους βασανισμούς. Τελικά, ο Διοκλητιανός διέταξε το θάνατό του δια αποκεφαλισμού. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στις 23 Απριλίου.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.
Ὡς τῶν αἰχμαλώτων ἐλευθερωτής, καὶ τῶν πτωχῶν ὑπερασπιστής, ἀσθενούντων ἰατρός, βασιλέων ὑπέρμαχος, Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Το προϊόν παράγεται στην

Ιερά Μονή Ξενοφώντος

ή σε εξάρτημα αυτής

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα