Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών

Έκπτωση 27%

Άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνών

ICO-KAR-1078-IEROTH
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 237744001

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Ιερόθεου Επισκόπου Αθηνών παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Ο Άγιος Ιερόθεος γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα τον 1ο αιώνα μ.Χ. Διακρίθηκε για την ευρεία μάθηση και σπούδασε Πλατωνική Φιλοσοφία στην Φιλοσοφική σχολή των Αθηνών. Υπήρξε εξέχων μέλος του ανώτατου δικαστηρίου της Αθήνας, του Αρείου Πάγου, όπου γνώρισε τον Απόστολο Παύλο. Το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου συνεπήρε τον Ιερόθεο, με αποτέλεσμα να ασπαστεί την χριστιανική πίστη και να βαπτιστεί Χριστιανός. Ανέπτυξε μάλιστα σημαντική ποιμαντική και συγγραφική δράση και αναδείχθηκε σε μεγάλο ιεράρχη της ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Ο Ιερόθεος χειροτονήθηκε πρώτος Επίσκοπος Αθηνών και καθοδήγησε πνευματικά τους μάρτυρες, Άγιο Διονύσιο και Άγιο Αριστείδη. Κοιμήθηκε εν ειρήνη σε βαθιά γεράματα και η τιμία κάρα του αποθησαυρίζεται στην Ιερά μονή Αγίου Ιεροθέου στα Μέγαρα Αττικής. Η μνήμη του Αγίου τιμάται από την ορθόδοξη χριστιανική Εκκλησία στις 4 Οκτωβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’.

Χρηστότητα ἐκδιδαχθείς, καὶ νήφων ἐν πᾶσιν, ἀγαθὴν συνείδησιν ἱεροπρεπῶς ἐνδυσάμενος, ἤντλησας ἐκ τοῦ Σκεύους τῆς ἐκλογῆς τὰ ἀπόῤῥητα, καὶ τὴν πίστιν τηρήσας, τὸν ἴσον δρόμον τετέλεκας, Ἱερομάρτυς Ἱερόθεε. Πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα