Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός

Έκπτωση 18%

Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός

ICO-KAR-106-JOHN.DAM
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,80
Κερδίζετε: 1,70 (18%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός γεννήθηκε περίπου το 676 μ.Χ. στη Δαμασκό της Συρίας από εύπορη οικογένεια. Όταν πέθανε ο πατέρας του διορίστηκε χωρίς την θέλησή του πρωτοσύμβουλος του χαλίφη Βελιδά. Ο διάδοχος του Βελιδά, Ομάρ ο Β΄, ξεκίνησε των διωγμό των χριστιανών, με συνέπεια ο Ιωάννης να φύγει από την Δαμασκό και να μεταβεί στην Ιερουσαλήμ, όπου έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του. Έγινε μοναχός στη Μονή του Αγίου Σάββα και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων του ζήτησε να χειροτονηθεί πρεσβύτερος.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός διακρίθηκε για το τεράστιο και πολύπλευρο έργο του. Ονομάζεται «χρυσορρόας», λόγω της ρητορικής του δεινότητας, αλλά και «μαΐστωρ της μουσικής», λόγω του πλούσιου μουσικού έργου του. Εισήγαγε τον περίφημο «Κανόνα του Πάσχα» στην υμνολογία. Διακρίθηκε για την δράση του ενάντια στις αιρέσεις και τους εικονομάχους. Η Εκκλησία τον έχει χαρακτηρίσει ως «δογματικό Πατέρα». Ο Άγιος εκοιμήθη εν ειρήνη το 749 μ.Χ. και τάφηκε στη Μονή του Αγίου Σάββα. Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκεται στο Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας. Η Ορθόδοξη χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 4 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’. Τὴν ὡραιότητα.

Τὴν καλλικέλαδον, καὶ λιγυραῖς μολπαῖς, κατακηλοῦσάν τε, καὶ ἀγλαΐζουσαν, τὴν Ἐκκλησίαν τοῦ Χριστοῦ, εὔλαλον ἀηδόνα, δεῦτε εὐφημήσωμεν, Ἰωάννην τὸν πάνσοφον, τὸν Δαμασκηνὸν πιστοί, ὑμνογράφων τὸν πρύτανιν· τὸν ἔμπλεων, ἁπάσης γενόμενον, θείας καὶ κοσμικῆς σοφίας.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα