Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής

Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής

ICO-KAR-106-IOSISI
 
Τιμή: 7,80

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος ανά μέγεθος : 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, κατά κόσμον Φραγκίσκος Κόττης, γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1897 μ.Χ. στις Λεύκες Πάρου. Ο Φραγκίσκος δεν είχε ιδιαίτερη μόρφωση αλλά έδειχνε μεγάλο ζήλο στη μελέτη του βίου των αγίων και των ασκητών. Η δίψα του για ασκητική ζωή τον οδήγησε στα Κατουνάκια του Αγίου Όρους το έτος 1921 μ.Χ. Το 1924 μ.Χ. μετέβη με τον πατέρα Αρσένιο στο Ιερό κελί του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Κατουνάκια και ένα χρόνο αργότερα εκάρη μοναχός με το όνομα Ιωσήφ. Στη Σκήτη του Αγίου Βασιλείου όπου έζησε για δέκα περίπου χρόνια είχε ως υποτακτικό του τον Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη. Στη Νέα Σκήτη του Άθω, στην οποία εγκαταστάθηκε το έτος 1953 μ.Χ., άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από πολλούς αγώνες και σκληρή άσκηση τον Δεκαπενταύγουστο του 1959 μ.Χ.

Στον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή οφείλεται η πνευματική αναγέννηση που έλαβε χώρα στο Περιβόλι της Παναγίας με την επάνδρωση έξι μοναστηριών. Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως τον κατέταξε στη χορεία των Αγίων στις 9 Μαρτίου του 2020 μ.Χ. Τα λείψανα του Αγίου βρίσκονται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 16 Αυγούστου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος πλ. α ́. Τὸν συνάναρχον Λόγον.

Τὴν ψυχὴν ἐκκαθάρας συντόνοις σκάμμασι, σκληραγωγίᾳ, νηστείᾳ, ἀδιαλείπτῳ εὐχῇ, ἀγρυπνίᾳ καὶ πεντάδος τῶν αἰσθήσεων θεοφρουρήτῳ φυλακῇ ἄρτι, μάκαρ Ἰωσήφ, ἀπῆλθες Χριστῷ συνεῖναι, Ὃν δυσωπεῖς ὑπὲρ πάντων, Ἡσυχαστά, νῦν εὐφημούντων σε.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα