Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Λαυρέντιος ο Αρχιδιάκονος

Έκπτωση 15%

Άγιος Λαυρέντιος ο Αρχιδιάκονος

KAR-1067194
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Λαυρεντίου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Λαυρέντιος έζησε κατά την περίοδο του αυτοκράτορα Δεκίου. Εκείνη την εποχή επίσκοπος Ρώμης ήταν ο Ξύστος, ο οποίος έδωσε εντολή στον Λαυρέντιο να διαχειριστεί τα σκεύη της Εκκλησίας της Ρώμης, γιατί υπήρχε φόβος για επικείμενο διωγμό των χριστιανών. Ο Άγιος όμως, πούλησε την περιουσία της Εκκλησίας και τα χρήματα που συγκέντρωσε τα μοίρασε στους φτωχούς.

Επιστρέφοντας από την Περσία ο Δέκιος, συνέλαβε και αποκεφάλισε τον Άγιο Ξύστο. Έπειτα οδηγήθηκε μπροστά στον αυτοκράτορα ο Άγιος Λαυρέντιος, ο οποίος αρνήθηκε να θυσιάσει στα είδωλα, με συνέπεια να φυλακιστεί. Στην φυλακή ο Λαυρέντιος θεράπευε τους αρρώστους από οποιαδήποτε ασθένεια. Βλέποντας τις θαυματουργικές ικανότητες του Αγίου, ο αρχιφύλακας Καλλίνικος ασπάστηκε την χριστιανική πίστη. Αρνούμενος να ασπαστεί την ειδωλολατρεία, ο αρχιδιάκονος μαρτύρησε πάνω σε μια τεράστια σχάρα με αναμμένα κάρβουνα. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λαυρεντίου βρίσκονται στις Μονές Παντελεήμονος Αγίου Όρους και Κύκκου Κύπρου. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά την μνήμη του στις 10 Αυγούστου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.

Τῷ θείῳ Πνεύματι, καταυγαζόμενος, ὡς ἄνθραξ ἔφλεξας, πλάνης τὴν ἄκανθαν, Ἀρχιδιάκονε Χριστοῦ, Λαυρέντιε Ἀθλοφόρε, ὅθεν ὡς θυμίαμα, λογικὸν ὁλοκαύτωσαι, τῷ σὲ μεγαλύναντι, τῷ πυρὶ τελειούμενος, διό τούς σὲ τιμώντας θεόφρον, σκέπε ἐκ πάσης ἐπήρειας.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα