Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής

Έκπτωση 15%

Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής

ICO-KAR-106-LUK
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστή με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και χειριζόταν την ελληνική γλώσσα όσο κανείς άλλος, όπως φαίνεται στο Ευαγγέλιο του και στις Πράξεις του. Ήταν γιατρός στο επάγγελμα και γνώριζε πολύ καλά την τέχνη της ζωγραφικής. Αρχικά ήταν ειδωλολάτρης και η μεταστροφή του στην χριστιανική πίστη έγινε μόλις γνώρισε τον Απόστολο Παύλο. Υπήρξε στενός συνεργάτης του και τον ακολούθησε σε πολλές περιοδείες. Μετά το μαρτύριο του Αποστόλου Παύλου, δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια τον βίο του Λουκά. Σύμφωνα με τον Νικηφόρο Κάλλιστο, ο Λουκάς υπέστη μαρτυρικό θάνατο, αφού τον έγδαραν ζωντανό και κατόπιν τον κρέμασαν σε μία ελιά στην Έφεσο σε ηλικία 80 ετών.

Ο Άγιος Λουκάς, σύμφωνα με την παράδοση, είναι ο συγγραφέας του τρίτου συνοπτικού Ευαγγελίου («Κατά Λουκάν») και των «Πράξεων των Αποστόλων». Άλλη παράδοση, θέλει τον Λουκά ζωγράφο, που φιλοτέχνησε την εικόνα της Παναγίας. Ο Ευαγγελιστής είναι πολιούχος της Λαμίας και προστάτης των καλλιτεχνών, των γιατρών, των χειρουργών, των μαθητών και των χασάπηδων. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 18 Οκτωβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’.

Ἀπόστολε Ἅγιε, καὶ Εὐαγγελιστὰ Λουκᾶ, πρέσβευε τῷ ἐλεήμονι Θεῷ, ἵνα πταισμάτων ἄφεσιν, παράσχῃ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα