Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός

Έκπτωση 15%

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός

ICO-KAR-106-LUK.DC
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για διαστάσεις 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Λουκά του Ιατρού με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Λουκάς καταγόταν από την Ουκρανία και το κοσμικό του όνομα ήταν Βαλεντίν. Σπούδασε την ιατρική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου και νυμφεύτηκε την Άννα Βασιλίγιεβνα, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά. Όταν πέθανε η σύζυγός του, ο Βαλεντίν χειροτονήθηκε ιερέας με το όνομα Λουκάς και αργότερα επίσκοπος. Διέθετε την θαυματουργή χάρη του Θεού να θεραπεύει αρρώστους από τους οποίους δεν έπαιρνε χρήματα. Αργότερα έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τασκένδης. Λόγω της θαρραλέας του πίστης στον Χριστό γνώρισε διωγμούς και υπέμεινε μαρτύρια.

Σε ηλικία 70 ετών ο Λουκάς γίνεται αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Ως αρχιεπίσκοπος διακρίθηκε για τον αγώνα του κατά της φτώχειας, η οποία είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις εκείνη την εποχή. Την Κυριακή 11 Ιουνίου 1961, σε ηλικία 84 ετών, ο Ιεράρχης αφήνει την τελευταία του πνοή. Το Νοέμβριο του 1995 ανακηρύχτηκε Άγιος από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η ανακομιδή των λειψάνων του έγινε με λαμπρή επισημότητα στις 17 Μαρτίου 1996, κατά την διάρκεια της οποίας πολλοί άρρωστοι θεραπεύτηκαν με θαυματουργό τρόπο. Η μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού τιμάται στις 11 Ιουνίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Νέον ἅγιον τοῦ Παρακλήτου, σέ ἀνέδειξεν, Λουκᾶ ἡ Χάρις, ἐν καιροῖς διωγμῶν τε καί θλίψεων Νόσους μέν ὡς ἰατρός ἐθεράπευσας, καί τάς ψυχάς ὡς ποιμήν καθοδήγησας πάτερ τίμιε, ἐγγάμων τύπος καί μοναστῶν, πρέσβευε σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα