Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Μόδεστος Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων

Έκπτωση 15%

Άγιος Μόδεστος Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων

ICO-KAR-106-MOD
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Μοδέστου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Μόδεστος γεννήθηκε στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. στη Σεβάστεια της Μικράς Ασίας. Κατά τη διάρκεια των διωγμών του Διοκλητιανού οι χριστιανοί γονείς του φυλακίστηκαν και πέθαναν. Την ανατροφή του Αγίου ανέλαβε ένας ειδωλολάτρης άρχοντας. Όταν ο Μόδεστος μεγάλωσε, έμαθε ότι οι γονείς του έδωσαν τη ζωή τους για την χριστιανική πίστη και αποφάσισε να γίνει και αυτός χριστιανός, κρυφά από τον ειδωλολάτρη πατριό του. Αργότερα την κηδεμονία του Μόδεστου ανέλαβε ένας ευσεβής χριστιανός από την Αθήνα, ο οποίος τον γαλούχησε σύμφωνα με τις επιταγές της χριστιανικής πίστης.

Όταν ο Άγιος βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα για να προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο, οι πύλες του Τάφου άνοιξαν με θαυματουργικό τρόπο. Το γεγονός αυτό ήταν η αιτία που ο λαός τον εξέλεξε Αρχιεπίσκοπο Ιεροσολύμων. Ο Μόδεστος διακρίθηκε για το φιλανθρωπικό του έργο και με τη βοήθεια του Θεού, θεράπευε τόσο τους ανθρώπους όσο και τα ζώα. Ο Άγιος ανακαίνισε τα Ιερά Προσκυνήματα που είχαν καταστρέψει οι Πέρσες. Σύφωνα με μία παράδοση πέθανε ειρηνικά. Μια άλλη παράδοση τον θέλει να υποβάλλεται σε φρικτά βασανιστήρια από τους Εβραίους και να πεθαίνει με αποκεφαλισμό. Ο Άγιος Μόδεστος θεωρείται προστάτης των ζώων και η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 16 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ὁσίως τὸν βίον σου διαπεράσας σοφέ, ποδήρει κεκόσμησαι ἱερωσύνης φαιδρῷ, ἱερόαθλε Μόδεστε, ὅθεν καὶ ἐναθλήσας προθυμότατα πάτερ, νῦν ἐν ἀγαλλιάσει τῷ Χριστῷ συναγάλλη, πρεσβεύων ὑπὲρ πάντων ἡμῶν τῶν εὐφημούντων σε.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα