Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος

Έκπτωση 27%

Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος

ICO-KAR-1078-NEO
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Νεοφύτου παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Ο Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος γεννήθηκε στο χωριό Κάτω Δρυς στα Λεύκαρα της Κύπρου το 1134 μ.Χ. Οι γονείς του ήταν φτωχοί και δεν κατάφεραν να τον μορφώσουν. Τον ανέθρεψαν όμως σύμφωνα με τις επιταγές του χριστιανισμού. Σε μικρή ηλικία μετέβη στη μονή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου για να ασκητέψει. Εκάρη μοναχός και ασχολήθηκε με την καλλιέργεια των αμπελιών του μοναστηριού. Παράλληλα μάθαινε γράμματα και διακρίθηκε για τη θερμή πίστη του, με αποτέλεσμα ο Ηγούμενος να τον ορίσει παρεκκλησιάρχη.

Αργότερα μετέβη στους Αγίους Τόπους άλλα σύντομα επέστρεψε στο μοναστήρι. Μετά αποσύρθηκε στη περιοχή του Μελισσόβουνου και ίδρυσε την Εγκλείστρα, μια σπηλιά στην οποία ασκήτεψε για 60 χρόνια. Σε ηλικία 36 ετών χειροτονείται ιερέας και ιδρύει μοναστήρι. Ο Άγιος κοιμήθηκε ειρηνικά και σε βαθιά γεράματα στις 12 Απριλίου του 1219 μ.Χ. Υπήρξε πολυγραφότατος συγγραφέας και διακρίθηκε για τον σκληρό ασκητικό του βίο. Η Κάρα και τα λοιπά Λείψανα του Αγίου φυλάσσονται στην ομώνυμη Μονή Κύπρου. Η μνήμη του τιμάται στις 12 Απριλίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Tῶν Λευκάρων τὸ κλέος καὶ Κυπρίων τὸ καύχημα, μονῆς Ἐγκλείστρας, Πολιοῦχε θεοφόρε πατὴρ ἡμῶν Νεόφυτε, νηστείᾳ ἀγρυπνίᾳ προσευχῇ καὶ ἔγκλειστος ἐν ἄντρῳ καρτερῶν, θείαν χάριν ἐκομίσω, ἣν πιστοῖς νῦν παρέχει θήκη λειψάνων σου. Δόξα τῷ ταύτῃ βραβεύσαντι ἡμῖν, δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι, δόξα τῷ χορηγοῦντι διὰ σοῦ πᾶσιν ἰάματα.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα